Antena 3 CNN Actualitate Cazul asasinatului de la Braşov. Testele ADN nu pot confirma că Serghei Gribenco este autorul

Cazul asasinatului de la Braşov. Testele ADN nu pot confirma că Serghei Gribenco este autorul

Cazul asasinatului de la Braşov. Testele ADN nu pot confirma că Serghei Gribenco este autorul
Sursa foto: gorbunov
23 Sep 2009   •   15:51

Impas în ancheta dublului asasinat de la Braşov, produs în urmă cu nouă luni. Medicii legişti nu pot confirma că Serghei Gribenco este autorul crimelor, în timp ce Serghei Gorbunov a fost scos cu totul de pe lista suspecţilor. Legistii au apelat şi la sprijinul unor colegi din Germania, însă nu au putut ajunge la o concluzie. Raportul INML va fi înaintat, miercuri, Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Braşov.

Institutul Naţional de Medicină Legală ?Mina Minovici? a finalizat al doilea raport de expertiză genetică în dosarul dublului asasinat şi a tentativei de jaf de la o casă de schimb, din Braşov, din ianuarie.

Potrivit concluziilor raportului, profilele ADN expertizate îl scot din culpă pe Serghei Gorbunov. Însă legiştii nu s-au putut pronunţa cu privire la prezenţa profilului genetic al lui Serghei Gribenco la locul crimelor.

Surse din cadrul IML au declarat pentru Gardianul că volumul de muncă a fost unul foarte mare, fiind nevoie de compararea profilul genetic al lui Gribenco cu alte 21 de profile.

Pentru a rezolva acest caz, legiştii români au apelat la specialişti în medicină legală din Germania. Toate demersurile au rămas însă fără rezultat.

Probele ADN au fost recoltate de experţi din celule de piele ridicate de pe mânerul genţii cu bani sustraşi din casieria casei de schimb valutar.
La prima expertiză efectuată în acest caz, legiştii braşoveni au identificat ADN-ul Serghei Gribenco.

Procurorii au dispus însă o a doua expertiză, la Bucureşti. Poliţiştii cred că rezultatul incert al ultimei analize este cauzat de faptul că legiştii au avut la dispoziţie mult prea puţine probe pentru extragerea ADN-ul.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Serghei Gorbunov
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close