Antena 3 CNN Actualitate Cazul care arată problemele din sistemul de învăţământ din România. Copil cu sindromul Down, umilit de învăţătoare

Cazul care arată problemele din sistemul de învăţământ din România. Copil cu sindromul Down, umilit de învăţătoare

Cazul care arată problemele din sistemul de învăţământ din România. Copil cu sindromul Down, umilit de învăţătoare
Sursa foto: Foto: thechillitribe.blogspot.com
18 Dec 2012   •   09:28

O învăţătoare este acuzată de mama unui copil că şi-a bătut joc de el în sala de clasă, deşi suferă de sindromul Down. Dascălul recunoaşte faptele, însă numai pe jumătate. Plângerea a ajuns la Inspectoratul Şcolar, care a demarat o anchetă. Este posibil însă să nu fie nimeni sancţionat deoarece învăţătoarea se gândeşte să nu mai vină la şcoală.

Faptele învăţătoarei au ajuns la urechea mamei copilului după ce colegii de clasă s-au plâns de tratamentul pe care aceasta i-l aplica.

"Acum îmi explic eu de ce copilul meu venea cu vânătăi pe fălci. Nu numai pe Mihai, dar şi pe alţi copii îi plesneşte peste faţă, peste ceafă şi-i trage de fălci", a declarat Adriana Răducanu, mama copilului.

Învăţătoarea recunoaşte că a folosit leucoplast. Dar susţine că l-a folosit doar ca pe o sperietoare, din cauză că elevul... o supără.

"Eu am luat leucoplastul în mână şi l-am ameninţat că mă duc la el şi că o să-i pun  leocoplast, dar nu i-am pus. Îmi face zilnic zile negre, de nu pot să-mi ţin nici o oră. L-am luat de obraz, l-am atenţionat, dar nu l-am pălmuit şi bătut". Aşa se apără învăţătoarea Iosif Florentina de la Şcoala nr. 114 din Bucureşti.

Şefii Intespectoratul Şcolar nu sunt surprinşi de faptele sesizate, ci de modul în care a făcut mama sesizarea. Inspectoratul a primit o reclamaţie de la o organizaţie care apără drepturile copiilor cu dizabilităţi.

Inspectoratul Şcolar va începe o anchetă pentru a vedea dacă spusele mamei sunt adevărate sau nu. 



×
Subiecte în articol: sindromul Down
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close