Antena 3 CNN Actualitate Cazul Gorbunov. Trei procurori din Dolj şi preşedintele Tribunalului Braşov, schimbaţi din funcţie

Cazul Gorbunov. Trei procurori din Dolj şi preşedintele Tribunalului Braşov, schimbaţi din funcţie

Cazul Gorbunov. Trei procurori din Dolj şi preşedintele Tribunalului Braşov, schimbaţi din funcţie
Sursa foto: procurori dolj
05 Feb 2009   •   17:40

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis audierea procurorilor şi şefilor de instanţe Dolj şi Braşov, care au gestionat cazul Gorbunov.
Printre alţii, sunt audiaţi prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dolj, Gheorghe Stoian, şi pe adjunctul acestuia, Tena Moraru.
Secţia de judecători a CSM va audia, printre alţii, pe preşedintele Tribunalului Dolj, Constantin Diaconu, vicepreşedinţii Carmen Mititelu şi Dumitru Stanciu, dar şi preşedintele Tribunalului Braşov, Aurelia Munteanu.
Va fi luat în discuţie modul în care şi-au îndeplinit şefii de instanţe şi procurorul şef atribuţiile în cazul Gorbunov, chestiunile disciplinare pe care le implică acest dosar fiind în curs de cercetare.
În urma audierilor, Gheorghe Stoian, Tena Moraru şi Ioana Sandu, procuror şef la secţia judiciară la Tribunalui Dolj, au fost revocaţi din funcţie.
Ulterior, preşedintele Tribunalului Braşov, Aurelia Munteanu, şi pe preşedintele Secţiei penale a acestei instanţe, Dan Iulian Năstase au fost de asemenea revocaţi din funcţie, după cum a anunţat preşedintele CSM Virgil Andrieş. "Având în vedere deficienţele manageriale constatate la Compartimentul de executări penale al Tribunalului Braşov, Secţia pentru judecători a dispus revocarea din funcţia a preşedintei Aurelia Munteanu şi a preşedintelui Secţiei penale Dan Iulian Năstase", a anunţat şeful CSM, Virgil Andreieş.
Totodată, Secţia pentru judecători a decis să amâne discuţiile în cazul deficienţelor manageriale de la Tribunalul Dolj, întrucât se impun noi audieri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serghei Gorbunov
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close