CCR a respins contestaţiile PDL la legea referendumului. Românii, chemaţi la vot între orele 7.00 - 23-00

de S.T.    |    A.M.P    |    24 Iul 2012   •   15:16
CCR a respins contestaţiile PDL la legea referendumului. Românii, chemaţi la vot între orele 7.00 - 23-00 Foto: Mediafax
UPDATE 15.50 - Curtea Constituţională a decis, marţi, că modificarea adusă Legii referendumului prin legea adoptată în 18 iulie de Camera Deputaţilor, care stabileşte intervalul de vot între 7.00 şi 23.00, este constituţională. Astfel, românii vor vota la referendum între orele 7.00 - 23-00.

De asemenea, Curtea Constituţională a decis, marţi, cu majoritate de voturi, că articolul 3 din Hotărârea Parlamentului privind stabilirea datei şi a obiectului referendumului pentru demiterea preşedintelui este constituţională, respingând astfel sesizarea PDL.

Plenul Curţii Constituţionale a analizat sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea prevederilor articolului 3 din Hotărârea Parlamentului nr. 34 din 6 iulie 2012 privind stabilirea obiectului şi a datei referendumului naţional pentru demiterea Preşedintelui României, formulată de un număr de 60 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.
   
În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a respins, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 3 din Hotărârea Parlamentului nr. 34.
   
Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
   
Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.
   
Articolul 3 din Hotărârea Parlamentului din 6 iulie prevede că "în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat".

Curtea Constituţională Română a analizat, marţi, reclamaţiile venite din partea Partidului Democrat Liberal în privinţa legii referendumului. Una dintre contestaţii se referă la ordonanţa de urgenţă a Uniunii Social Liberale care prelungeşte orarul de vot cu patru ore, de la 7 la 23.x close