Antena 3 CNN Actualitate CCR a respins excepţia invocată de Adrian Năstase, de includere a spitalizării în pedeapsă

CCR a respins excepţia invocată de Adrian Năstase, de includere a spitalizării în pedeapsă

CCR a respins excepţia invocată de Adrian Năstase, de includere a spitalizării în pedeapsă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Apr 2013   •   11:30

CCR a respins, marţi, excepţia invocată de fostul premier PSD Adrian Năstase, care ceruse includerea spitalizării în pedeapsă. Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că sesizarea lui Năstase este neîntemeiată.

Pe 5 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de sesizarea Curţii Constituţionale formulată de fostul premier cu privire la excepţia de neconstituţionalitate şi a redus din pedeapsa de doi ani de închisoare, perioada în care fostul premier a fost internat la Spitalul Floreasca. 

Dispoziţiile criticate prevăd: "Timpul în care condamnatul, în cursul executării pedepsei, se află bolnav în spital, intră în durata executării, afară de cazul în care şi-a provocat în mod voit boala, iar această împrejurare se constată în cursul executării pedepsei".

Pe 18 martie, Adrian Năstase a ieşit de după gratii, după ce Tribunal Bucureşti a decis ca fostul premier să fie eliberat condiţionat.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie 2012, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

Citeşte şi:

Adrian Năstase, chemat iar la judecată. Fostul premier este condamnat pentru şantaj în dosarul Zambaccian

Cum şi-a scris Năstase cartea din închisoare? Deţinuţii nu au acces la internet

Dosarul eliberării lui Năstase, obţinut de Antena 3: Ce a învăţat fostul premier după gratii







×
Subiecte în articol: Adrian Nastase CCR
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close