Antena 3 CNN Actualitate Ce ar putea urma după petrecerile de Revelion. Previziunea făcută de Raed Arafat

Ce ar putea urma după petrecerile de Revelion. Previziunea făcută de Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că efectele petrecerilor din noaptea de Revelion se vor vedea după aproximativ două săptămâni. Potrivit șefului DSU, nu toată lumea va respecta normele sanitare de prevenire a răspândirii epidemiei de COVID-19.

Ce ar putea urma după petrecerile de Revelion. Previziunea făcută de Raed Arafat
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    10 Dec 2021   •   17:32

„Nu există să vină oameni din zonele de risc şi să nu intre în carantină (…) Orice impact al unei aglomeraţii, al unei interacţiuni, mobilităţi mai mari, am învăţat foarte bine, cam la o săptămână – două începem să vedem efectele. Aceasta este situaţia. Acum depinde cât de mare va fi impactul şi depinde de cât de mult vom respecta regulile.

Clar că nu toată lumea va respecta regulile, dar noi sperăm că majoritatea să respecte recomandările şi regulile”, a spus Arafat într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări în legătură cu efectele participării oamenilor la petrecerile de Revelion, în contextul apariţiei tulpinii Omicron a coronavirusului.

Autoritățile au decis că anul acesta vor fi posibile petreceri publice de Crăciun și Revelion.

"Pentru nopțile de Crăciun și Anul Nou, noapte de 24 spre 25 decembrie și 31 decembrie spre 1 ianuarie - nu vor fi restricții referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi funcționali operatorii economici, deci pot fi petreceri pe toată durata nopțiii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate și cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat.

Totodată, la unitățile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc și persoanele testate", a declarat recent Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close