Antena 3 CNN Actualitate Ce au decis autorităţile în legătură cu Podul de la Agigea. Când şi cum vor fi impuse restricţiile de circulaţie

Ce au decis autorităţile în legătură cu Podul de la Agigea. Când şi cum vor fi impuse restricţiile de circulaţie

Ce au decis autorităţile în legătură cu Podul de la Agigea. Când şi cum vor fi impuse restricţiile de circulaţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Oct 2013   •   19:25

Podul de la Agigea va fi închis total, pentru două-patru ore, în trei zile din săptămână, până la sfârşitul anului. După finalizarea lucrărilor, restricţia de circulaţie pe pod va fi ridicată de la 3,5 tone, cât este în prezent, la 5 tone, a anunţat, luni, prefectul de Constanţa, citat de Mediafax.

"Între 23 şi 26 octombrie, timp de trei nopţi, între orele 23.00 şi 04.45, podul va fi închis la intervale de 15 minute. În 26 octombrie, de la ora 9.00 şi până la ora 13.00 podul se închide total pentru a fi dată jos hobana. Se scoate fasciculul afectat şi se se introduce un fascicul nou. Podul va fi închis, între două şi patru ore, în trei zile din săptămâna, iar una din zile va fi în weekend", a explicat prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola.

Prefectul a precizat că aceste restricţii vor fi până la sfârşitul anului dacă şi condiţiile meteorologice vor permite efectuarea lucrărilor.

Prefectul a mai spus că în cazul unor urgenţe deosebite maşinile de ambulanţă şi cele de pompieri ar putea trece pe pod chiar şi în intervalul în care este închis, dar că atât Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cât şi ISU Dobrogea şi-au organizat astfel efectivele încât au personal şi maşini de intervenţie şi la nord, şi la sud de podul de la Agigea.

În cazul în care lucrările de înlocuire a unor fascicule de la hobanele podului vor fi încheiate până la sfârşitul anului, atunci din ianuarie 2014 restricţia pe podul de la Agigea va fi ridicată pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, urmând ca restricţia să se aplice autovehiculelor cu masa totală mai mare de 5 tone.

Începând din 1 octombrie, vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu au voie să traverseze podul de la Agigea şi pentru a ajunge în Portul Constanţa şoferii folosesc mai multe rute ocolitoare.

Măsura a fost luată din cauza lucrărilor de reabilitare efectuate la podul respectiv.

 

×
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close