Antena 3 CNN Actualitate Ce avere are ÎPS Teodosie, arhiepiscopul pe care DNA vrea să-l aresteze la domiciliu

Ce avere are ÎPS Teodosie, arhiepiscopul pe care DNA vrea să-l aresteze la domiciliu

Ce avere are ÎPS Teodosie, arhiepiscopul pe care DNA vrea să-l aresteze la domiciliu
Sursa foto: foto: Intact Images
17 Mai 2017   •   16:42

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) le-au cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța înlocuirea măsurii de control judiciar cu cea de arest la domiciliu, pentru ÎPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului, potrivit Agerpres.

Oamenii legii îl acuză pe Teodosie că a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar, potrivit unui comunicat al DNA.

Bugetul.ro a publicat informații despre averea declarată de Teodosie Petrescu. În mod surprinzător, ÎPS Teodosie nu deține niciun imobil sau teren, scriu jurnaliștii.

De altfel, singura rubrică pe care a completat-o în declarație de avere de la Universitatea Ovidius din Constanța, acolo unde este director al Școlii Doctorale din cadrul Facultății de Teologie, ce datează din luna martie a acestui an, este aceea a veniturilor încasate.

În anul 2016, Teodosie Petrescu a primit 116.894 de lei, de la Arhiepiscopia Tomisului, și 150.115 lei, de la Universitatea Ovidius.

Mai multe detalii, AICI.

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close