Antena 3 CNN Actualitate Ce comoară unică în Europa ascunde România. Jurnaliştii belgieni au venit în ţara noastră pentru un reportaj

Ce comoară unică în Europa ascunde România. Jurnaliştii belgieni au venit în ţara noastră pentru un reportaj

Ce comoară unică în Europa ascunde România. Jurnaliştii belgieni au venit în ţara noastră pentru un reportaj
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Iul 2012   •   23:20

România ascunde o comoară unică în Europa: urşii bruni. Avem ţara cu cea mai mare populaţie de urşi de pe tot continentul. Sunt 6.000 acum. Şi dacă nu i-am fi vânat, după Revoluţie ar fi fost şi mai mulţi. Reporterii unei televiziuni belgiene au mers în creierul munţilor Făgăraş, în cea mai mare rezervaţie de urşi din Europa, să ne afle secretul.

Pădurea virgină Şinca Veche din Munţii Făgăraş are peste 350 de hectare. Aici se găsesc cei mai mulţi urşi, iar reporterii televiziunii au vrut să vadă cu ochii lor rezervaţia. Au luat cu ei un specialist român.

Au mers în vârful muntelui, acolo unde pădurarii au creat un loc special unde urşii vin zilnic să mănânce.

Belgienii s-au documentat însă bine înainte să ajungă în România. Ştiu că pe timpul lui Ceauşescu, urşii erau protejaţi. Doar el şi prietenii lui apropiaţi aveau voie să vâneze.

Oricât de încântaţi au fost însă belgienii, specialiştii români avertizează că nu e de glumit cu urşii.

Chiar dacă atacă doar în cazuri speciale, ursul nu este un animal domestic. Aşa că aveţi grijă când îl întâlniţi, mai ales dacă este însoţit şi pe pui.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close