Antena 3 CNN Actualitate Ce înseamnă dublă hernie de disc, afecțiune de care suferă Liviu Dragnea. Medic: „În formele severe, intervenția chirurgicală rămâne metoda radicală de tratament”

Ce înseamnă dublă hernie de disc, afecțiune de care suferă Liviu Dragnea. Medic: „În formele severe, intervenția chirurgicală rămâne metoda radicală de tratament”

Ce înseamnă dublă hernie de disc, afecțiune de care suferă Liviu Dragnea. Medic: „În formele severe, intervenția chirurgicală rămâne metoda radicală de tratament”
17 Mar 2019   •   20:25

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat în emisiunea „Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv” ce înseamnă dubla hernie de disc, diagonostic de care este suspectat Liviu Dragnea.

„Un fragment dintr-un disc intervertebral se deplasează în canalul vertebral, colo unde trec nervii și măduva spinării și îi comprimă. Iar această compresie este manifestată clinic prin durere, care poate să fie de la jenă, disconfort sau durere atroce, tulburări de sensibilitate, amorțeli, parestezii, tulburări motorii, chiar nu poate să se deplaseze, să stea în picioare, dar și alte semne clinice mult mai grave în funcție de sediul și gravitatea compresiei. Coloana are 23 de discuri și de obicei hernia afectează un singur disc, dar există și două-trei hernii de disc la același pacient. Tratamentul herniei lombare începe prin tratamente mai puțin invazive, dacp vorbim de la repaosul fizic, mai ales în pusee, kinetoterapii, tratament medicamentos, atiinflamatoare, administrate în cure de 7-10 zile. În formele severe, intervenția chirurgicală rămâne metoda radicală de tratament”, a declarat Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close