Antena 3 CNN Actualitate Ce mai făcea Vanghelie "care este", când credea că nimeni nu se uită în ograda Sectorului 5. MILIOANE de euro i-au intrat, prin aceste practici, în conturi

Ce mai făcea Vanghelie "care este", când credea că nimeni nu se uită în ograda Sectorului 5. MILIOANE de euro i-au intrat, prin aceste practici, în conturi

Ce mai făcea Vanghelie "care este", când credea că nimeni nu se uită în ograda Sectorului 5. MILIOANE de euro i-au intrat, prin aceste practici, în conturi
de O.P.    |    19 Mar 2015   •   06:55

Marian Vanghelie şi funcţionari din primăria pe care o conduce de 15 ani au ajuns în vizorul DNA şi pentru autorizaţii de construcţie emise cu multe semne de întrebare.

Pe un teren de peste 40 mii de metri pătraţi din sectorul 4, primarul Vanghelie a emis acte cu ajutorul cărora au fost ridicate mai multe ansambluri rezidenţiale, pe spaţiile verzi dintre blocurile deja existente. 

În zonă, tot ce înseamnă spaţiu verde a fost preluat de Primăria sectorului 5, iar locatarii din imobilele vechi de peste 40 de ani, au acte de sectorul 4. Proprietarii din zonă au oprit în instanţă construcţia unui bloc şi au dat deja declaraţii la DNA.

Peste zece mii de metri pătraţi de teren, revendicaţi în urmă cu opt ani de zile, au fost împărţiţi de către autorităţi după ureche. Iar pe loturile care reprezintă spaţii verzi între blocuri construite acum mai bine de 40 de ani au apărut alte construcţii.

Anomalia a apărut după ce în anul 2007 prefectura a retrocedat toate spaţiile verzi dintre blocuri. La scurt timp, pe terenuri au început să apară construcţii care aveau la bază acte emise de primăria sectorului 5. Asta cu toate că, restul blocurilor au adresa în sectorul 4.

Asociaţia de proprietari a reuşit să oprească o construcţie, cu acte pe sectorul 5, care se ridica la doar patru metri de un bloc cu adresă în sectorul 4. Primăria Sectorului 5 nu a putut dovedi cu acte faptul că terenurile le-ar fi aparţinut. Acum, proprietarii au ajuns chiar şi la DNA.

Procurorii au deschis o ancheta prin care verifică modul în care a fost emis actul de proprietate asupra spaţiilor verzi, dar şi modul în care Marian Vanghelie şi funcţionari din primăria sectorului 5 au emis autorizaţii de construcţie.

×
Subiecte în articol: DNA Marian Vanghelie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close