Antena 3 CNN Actualitate Ce scrie presa din Costa Rica despre Udrea, la o zi după pronunțarea sentinței

Ce scrie presa din Costa Rica despre Udrea, la o zi după pronunțarea sentinței

Ce scrie presa din Costa Rica despre Udrea, la o zi după pronunțarea sentinței
06 Iun 2018   •   21:50

Jurnaliștii costaricani anunță că Direcția Generală de Migrări și Străinătate din Costa Rica așteaptă să vadă poziția oficială a autorităților din România în urma condamnării definitive a Elenei Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

"Direcţia Generală Migraţie şi Imigraţie din Costa Rica așteaptă pronunțarea mandatului de arestare pentru a decide asupra viitorului fostului ministru român refugiat în Costa Rica

Curtea de Casație și Justiție din România a menținut sentința de condamnare la șase ani cu executare împotriva fostului ministru", a scris cotidianul La Nacion.

sursa: La Nacion

Jurnalișii costaricani amintesc că Elena Udrea a obținut statutul de refugiat în Cosa Rica.

"Fostul ministru român, Elena Udrea, care a contestat justiția țării sale căutând "refugiu" în Costa Rica, a fost condamnată marți, în urma recursului, la șase ani de închisoare pentru corupție.

Direcția Generală Migrație și Imigrație a precizat că ceea ce urmează acum este "evaluarea sau revizuirea acțiunilor care vor fi întreprinse de țara în care persoana a fost condamnată (cum ar fi, mandat internațional de arestare, alertă prin Interpol, printre altele) corespunzătoare în Costa Rica", a precizat sursa citată.

Elena Udrea este urmărită OFICIAL de Poliția Română.

„Motiv urmărire: Mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I a Penală, condamnată la 6 ani închisoare.

Fapta: luare de mită și abuz în serviciu.

Detalii: Udrea Elena Gabriela a fost condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu”, se arată pe site-ul Poliției Române.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o definitiv, marţi, pe Elena Udrea la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.


Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul declarat de Udrea şi de către ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond.

De asemenea, instanţa a respins cererea depusă de Elena Udrea privind repunerea procesului pe rol.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close