Antena 3 CNN Actualitate Ce scrie presa internațională despre Sorin Grindeanu, a doua nominalizare PSD pentru funcţia de premier

Ce scrie presa internațională despre Sorin Grindeanu, a doua nominalizare PSD pentru funcţia de premier

Ce scrie presa internațională despre Sorin Grindeanu, a doua nominalizare PSD pentru funcţia de premier
Sursa foto: Foto: Sorin Grindeanu/Facebook
29 Dec 2016   •   10:03

Marile agenţii de presă anunţă decizia PSD de a-l nominaliza pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier, notând că social-democraţii aleg astfel să evite o criză politică, scrie news.ro.

PSD, partidul care a câştigat alegerile legislative din urmă cu două săptămâni, a propus un politician veteran de stânga pentru funcţia de premier, scrie Reuters.

Agenţia internaţională de ştiri afirmă că Sorin Grindeanu va obţine, probabil, cu uşurinţă, aprobarea preşedintelui. Grindeanu “este o propunere greu de refuzat”, a declarat profesorul de ştiinţe politice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Sergiu Mişcoiu, citat de Reuters.

„Este un stâlp regional al PSD, fost vicepremier, fost ministru, tânăr. Îndeplineşte criteriile”, a adăugat el.

“Victoria clară a PSD în alegeri a alimentat incertitudinea privind capacitatea României de a-şi menţine deficitul bugetar sub plafonul de 3% din Produsul Intern Brut, deoarece programul său de guvernare include planuri ambiţioase de cheltuieli”, avertizează agenţia internaţională.

Şi AFP anunţă că PSD a ales un nou premier miercuri, “calea liniştii”, evitând o criză.

Jurnaliştii francezi amintesc că şeful statului a refuzat marţi, fără să ofere motiv, nominalizarea lui Sevil Shhaideh în funcţia de premier, ceea ce i-a “înfuriat” pe social-democraţi.

 

 

 

×
Subiecte în articol: presa internationala Sorin Grindeanu
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close