Antena 3 CNN Actualitate Ce SUME fabuloase se ascund în Dosarul Microsoft. Cocoş a cerut 17.5 MILIOANE de euro

Ce SUME fabuloase se ascund în Dosarul Microsoft. Cocoş a cerut 17.5 MILIOANE de euro

Ce SUME fabuloase se ascund în Dosarul Microsoft. Cocoş a cerut 17.5 MILIOANE de euro
de O.P.    |    28 Oct 2014   •   11:36

UPDATE: 
Procurorii anticorupție au dispus reținerea fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, a primarului din Piatra Neamț președinte al organizației județene a unui partid, Gheorghe Ștefan, și a oamenilor de afaceri Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru, urmând a fi prezentați la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan și Nicolae Dumitru sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani iar Gabriel Sandu, de luare de mită în formă continuată și spălare de bani.

-------------------------

A fost o noapte furtunoasă la DNA. Tripleta Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan şi Dumitru Nicolae a rămas peste noapte în arestul Poliţiei Capitalei după ce s-au emis ordonanţe de reţinere.

Tot pentru 24 de ore a fost reţinut şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, acuzat  de asemenea de luare de mită şi spălare de bani în dosarul Microsoft.

În doar câteva ore, cei patru vor fi duşi în faţa judecătorilor de la instanţa supremă cu propuneri de arestare preventivă.

Primarul de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan a fost ultimul dintre cei patru care a primit mandat de reţinere. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul Microsoft. Prin firmele sale era distribuită o parte din mită. Totul, în schimbul unei sume de peste patru milioane de euro pe care ar fi ascuns-o, spun surse din anchetă.

Tot pentru 24 de ore a fost reţinut şi fostul soţ ale Elenei Udrea, Dorin Cocos, care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.
Conform unor declaraţii ale martorilor din acest dosar, fostul soţ al Elenei Udrea ar fi fost cel care intermedia mita şi asigura plata acestei în conturile unor demnitari ai Guvernului Boc.

Şi Gabriel Sandu, fostul ministru al comunicaţiilor în Guvernul Boc, a primit mandat din partea procurorilor după 9 ore de audieri. Fostul ministru PDL este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

În dosarul Microsoft sunt vizaţi nouă foşti miniştri, pentru care DNA a cerut avize pentru urmărirea penală. Procurorii spun că oamenii din Guvern şi societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Guvern în cadrul contractului. 


×
Subiecte în articol: frauda audieri gheorghe stefan
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close