Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să știi când îți cumperi mașină second-hand

Ce trebuie să știi când îți cumperi mașină second-hand

Ce trebuie să știi când îți cumperi mașină second-hand
19 Oct 2017   •   08:57

Ce trebuie să știi când îți cumperi mașină second-hand: 60% dintre mașinile second-hand aflate la vânzare în România au defecțiuni sau au suferit accidente grave. Este rezultatul unui studiu publicat de un site care oferă servicii de verificare a istoricului mașinile second-hand.

Cel mai mare risc pentru cumpărători îl reprezintă o mașină care a fost grav avariată sau care a fost chiar daună totală. În această categorie se găsesc mașini care costă peste 8.000-10.000 euro în momentul accidentului, astfel încât pentru un samsar merită să le repare cu costuri minime și să le vândă cu profit. Aceste mașini sunt foarte periculoase. Motivul? Ele au, de cele mai multe ori, structura de siguranță compromisă.

În plus, mașinile sunt reparate ieftin, fără a li se mai monta airbag-uri și capse pirotehnice în sistemele de pretensionare ale centurilor de siguranță. Aceste „artificii” sunt bine mascate și greu de depistat, iar în cazul unui accident, viața pasagerilor este în pericol, scrie Libertatea.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close