Antena 3 CNN Actualitate Cea mai bună modalitate de a înlocui un dinte pierdut

Cea mai bună modalitate de a înlocui un dinte pierdut

Dacă din diferite motive ai pierdut un dinte sau mai mulți, atunci poți rezolva această problemă rapid și fără complicații. Te vei simți mai bine atât fizic, cât și psihologic, iar încrederea ta în propria persoană va crește.

Cea mai bună modalitate de a înlocui un dinte pierdut
de Georgiana Adam    |    02 Oct 2020   •   17:25

La momentul actual, tratamentele care au la bază un implant dentar sunt cele mai folosite și sigure metode de a înlocui dinții lipsă. Astfel, vei putea să mănânci din nou mâncărurile preferate, dar și să te bucuri de un zâmbet perfect.

Ce este implantul dentar?

Este un dispozitiv medical din aliaj de titan, special creat pentru a fi biocompatibil cu corpul tău. Acesta se introduce în osul maxilar sau mandibular, înlocuind astfel un dinte lipsă.

În general, cazurile în care toți dinții sunt înlocuiți de către implanturi dentare sunt mai puțin întâlnite, însă nu ieșite din comun. Pe lângă recăpătarea aspectului estetic, implanturile dentare au și rol practic:

  • recapeți o mușcătură corectă;
  • te ajută să mănânci din nou corect;
  • reduci riscul de resorbție a osului
  • susțin coroane dentare, diferite tipuri de proteze sau punți dentare.

Un lucru mai puțin știut este faptul că utilizarea acestora se poate combina inclusiv cu un aparat de corecție ortodontică. Așadar, dacă vrei să îți corectezi poziția dinților printr-un aparat dentar, poți să o faci chiar dacă ai unul sau mai multe implanturi dentare.

Când este acesta necesar?

Când ai unul sau mai mulți dinți lipsa poți apela la un implant dentar. Noul dinte se va integra perfect cu vechii dinți, devenind, prin osteointegrare, cu adevarat un dinte propriu. Osteointegrarea este procesul prin care în jurul implantului se formează țesut osos. Acest lucru este necesar pentru a căpăta stabilitate, dar și pentru a se putea integra cu restul organismului tău. În funcție de complexitatea lucrării, amplasare și alți factori, procesul poate dura între 3 și 6 luni, dar acesta este un timp de finalizare a unui proces pe care nu îl veți resimți – dantura va fi funcțională aproape imediat după implantarea noului dinte.

Implantul dentar este recomandat în special pentru că:

  1. Scade șansele deplasării dinților, reduce presiunea nenaturală și încărcarea celorlalți dinți, a gingiilor și a osului alveolar, oferind coroanelor, punților sau protezelor mobilizabile un suport independent pe care se pot sprijini.
  2. La un implant dentar nu este necesar să șlefuiești dinții vecini, procedeu care se poate face în cazul altor intervenții dentare. Avantajul constă în faptul că dinții vecini vor rămâne la fel de sănătoși, cu țesutul dentar neafectat în vreun fel.
  3. Protezele care au la bază implanturi oferă o stabilitate mult sporită și o senzație mai naturală atunci când mănânci, dar și când vorbești. De asemenea, procesul de acomodare este mai rapid.
  4. Procesul de resorbție osoasă (după extracția dentară, osul își pierde volumul și începe să se atrofieze) în cazul implanturilor, nu este la fel de puternic ca în cazul altor intervenții. Implanturile dentare conservă țesutul osos, astfel, dimensiunea maxilarelor nu se va schimba și nu vor apărea nici schimbări fizionomice.
  5. Zâmbetul este natural, estetic dar și funcțional. Mai mult, nu vei mai avea probleme cu niciun tip de mâncare sau aliment, cald ori rece.

Există dezavantaje în comparație cu alte proceduri?

Dezavantajele sunt foarte puține, raportate la avantajele pe termen lung pe care le vei câștiga după o astfel de procedură. Trebuie luat în calcul faptul că este vorba de o intervenție ce trebuie efectuată pentru a amplasa implantul în osul maxilar.

După aceea, o să fie nevoie de o perioadă de vindecare, urmată de perioadă de acomodare. Așadar, tot acest proces poate să aibă o durată destul de lungă..

Un alt dezavantaj poate să fie costul unei astfel de lucrări, dacă este să ne raportăm la o lucrare mai rapidă, dar care nu va conferi în niciun caz soliditatea și rezistența în timp data de un implant.

Fără discuție, implanturile dentare reprezintă modalitatea cea mai eficientă pentru aproape orice caz clinic în care se dorește restaurarea unuia sau mai multor dinți lipsă.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close