Antena 3 CNN Actualitate Cel mai cunoscut oponent al lui Vladimir Putin a ieșit din inchisoare. Care au fost primele sale cuvinte

Cel mai cunoscut oponent al lui Vladimir Putin a ieșit din inchisoare. Care au fost primele sale cuvinte

Cel mai cunoscut oponent al lui Vladimir Putin a ieșit din inchisoare. Care au fost primele sale cuvinte
Sursa foto: sursa foto: dw.de/kremlin.ru
11 Apr 2017   •   13:13

Principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a declarat marţi că va continua să organizeze ample acţiuni de protest antiguvernamentale, chiar dacă abia luni a fost eliberat după 15 zile de închisoare pentru organizarea celor mai mari proteste împotriva autorităţilor în ultimii ani, relatează Reuters.

Navalnîi, care vrea să candideze împotriva lui Vladimir Putin în alegerile prezidenţiale din 2018, a fost reţinut în timpul manifestaţiilor din 26 martie, sub motivul că acestea nu au avut aprobarea primăriei Moscovei. Peste 1.000 de manifestanţi, între care foarte mulţi tineri - elevi şi studenţi - au fost reţinuţi atunci de către forţele de ordine.

"Aş evalua acţiunea din 26 martie ca pe un mare succes", a declarat Navalnîi, adresându-se simpatizanţilor săi într-un mesaj online. "A fost prima acţiune simultană în mai multe oraşe din 1990. În ciuda faptului că autorităţile au încercat să sperie lumea ... zeci de mii au ieşit în stradă. Noi trebuie să continuăm", a lansat el.

Putin, care a dominat peisajul politic al Rusiei în ultimii 17 ani, nu a spus încă dacă va candida pentru un al patrulea mandat prezidenţial - cu o durată de şase ani - , dar este de aşteptat să facă acest lucru.

Sondajele de opinie sugerează că Navalnîi are puţine şanse în faţa lui Putin, cotat în continuare cu o popularitate foarte ridicată. Dar Navalnîi şi simpatizanţii săi speră să utilizeze internetul pentru a canaliza nemulţumirea publică asupra corupţiei din eşaloanele de la vârful puterii pentru a obţine mai mult sprijin, comentează Reuters.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Aleksei Navalnîi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close