Antena 3 CNN Actualitate Cel mai mare drapel din ţară, arborat la Slatina, pe Dealul Grădişte

Cel mai mare drapel din ţară, arborat la Slatina, pe Dealul Grădişte

Cel mai mare drapel din ţară, arborat la Slatina, pe Dealul Grădişte
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Noi 2012   •   19:23

Cel mai mare drapel din ţară, de 391 de metri pătraţi, a fost amplasat la Slatina pe Dealul Grădişte unde va rămâne arborat permanent, scrie Agerpres.

Tricolorul, înălţat pe un suport de peste 45 de metri, poate fi observat atât în cursul zilei cât şi noaptea datorită unei instalaţii de iluminat arhitectural.

Drapelul va fi arborat oficial sâmbătă dimineaţa, de Ziua Naţională a României, după ce va fi sfinţit de un sobor de preoţi.

Construcţia ansamblului de susţinere a steagului de dimensiuni mari a durat aproape o lună, având în vedere că soclul din beton, placat cu granit, are o înălţime de 15 metri, iar catargul, structura metalică, este înalt de 31 de metri. Pentru montarea catargului a fost nevoie de două macarale şi 20 de persoane care au lucrat aproape opt ore. Pe suportul din beton au fost montate literele ce formează cuvântul Slatina, iar la bază sunt inscripţionate date privind Drapelul, ziua inaugurării ansamblului etc.

Întregul ansamblu a costat aproximativ 50.000 euro şi reprezintă o donaţie pentru municipiul Slatina făcută de Compania de Apă Olt.

Ceremonia de arborare a Drapelului României pe Dealul Grădişte din Slatina va începe sâmbătă dimineaţa la ora 9:00, iar persoanele prezente la eveniment vor primi certificate de participare oferite de Primăria Slatina. Pe Dealul Grădişte, de Ziua Naţională, participanţii la sărbătoarea naţională vor servi şi vin fiert fiert pus la dispoziţie de municipalitate.

Evenimentele dedicate sărbătorii naţionale vor continua în centrul civic al municipiului Slatina cu o depunere de coroane la statuia domnitorului A.I. Cuza, concerte, spectacole, tombole etc. La evenimentele din centrul civic participanţii pot servi şi fasole cu cârnaţi, municipalitatea fiind pregătită să ofere circa 1.200 de porţii.

Ceremonii prin care va fi marcată Ziua Naţională se organizează sâmbătă şi în alte localităţi din judeţ. În oraşul Balş, după depunerea de coroane la Monumentul Eroilor, se va servi fasole cu cârnaţi sau ciolan, alimente oferite de primăria şi consiliul local al oraşului.
   

×
Subiecte în articol: Craiova
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close