Antena 3 CNN Actualitate Cel mai puternic român a murit înecat. Culturistul Alin Popa a strigat în zadar după ajutor

Cel mai puternic român a murit înecat. Culturistul Alin Popa a strigat în zadar după ajutor

Cel mai puternic român a murit înecat. Culturistul Alin Popa a strigat în zadar după ajutor
Sursa foto: Foto: emaramures.ro
de M.Z.    |    03 Sep 2012   •   22:58

Culturistul Alin Popa a murit înecat într-un lac din Satu Mare, după ce s-a răsturnat cu ski-jetul chiar sub ochii prietenilor. Sportivul a strigat după ajutor, dar toţi au crezut că glumeşte. Bărbatul de peste 140 de kilograme s-a scufundat în adâncuri, iar pompierii l-au găsit cu greu.

Alin Popa ridica o maşină fără să clipească, tracta un tir fără să respire şi înota sute de metri fără să se oprească. Era unul dintre cei mai puternici români. Sâmbătă seara a ieşit cu prietenii pe lacul artificial Apa, din Baia Mare. S-a urcat singur pe ski-jet, fără vestă de salvare, pentru că era sigur pe el.

"A căzut de pe jet, probabil i s-a făcut rău din cauza manevrelor şi s-a dus la fund. A strigat după ajutor. Cei de pe celălalt mal au avut impresia că de fapt glumeşte, dar n-a fost o glumă", povesteşte Claudiu Filip, prietenul cel mai bun al culturistului.

A strigat după ajutor până la epuizare şi a luptat cu toată forţa să se salveze. Nici fratele, nici prietenul lui n-au sărit să-l ajute. Nu-şi imaginau că un sportiv precum Alin, un pachet de muşchi, ar avea nevoie de ajutor.

Când cei doi au ajuns acolo, era prea târziu. Alin Popa dispăruse în apa adâncă de peste 15 metri. N-a mai ieşit viu la suprafaţă. Pompierii l-au căutat trei zile la rând. De pe mal, soţia, fratele şi mama lui au aşteptat ore în şir un semn.

L-au găsit mort, abia astăzi. Fusese tras în adâncuri de curenţii mai puternici chiar decât sportivul de 34 de ani, care câştigase numeroase concursuri de forţă. Era atât de bun, încât chiar el organiza competiţia Strongest Men.

Alin Popa era căsătorit de numai un an şi visa să ajungă faimos în toată lumea, însă apa l-a învins. În acelaşi loc, cu doar câteva luni înainte, un alt tânăr s-a înecat. Scăldatul este interzis în zonă.




×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close