Antena 3 CNN Actualitate Cel puţin 10 persoane, ridicate de la Ministerul Transporturilor şi duse la audieri în dosarul "Naşii din CFR"

Cel puţin 10 persoane, ridicate de la Ministerul Transporturilor şi duse la audieri în dosarul "Naşii din CFR"

Cel puţin 10 persoane, ridicate de la Ministerul Transporturilor şi duse la audieri în dosarul "Naşii din CFR"
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Oct 2012   •   10:30

Cel puţin zece persoane, între care şi directori, au fost ridicate de anchetatori, joi dimineaţă, de la Ministerul Transporturilor, pentru a fi duse la audieri la Parchetul Tribunalului Braşov, care instrumentează dosarul de corupţie de la regionalele CFR, informează Mediafax.
           
UPDATE 10:40 -
Directorul general al CFR Călători, Ştefan Roşanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la sediul Ministerului Transporturilor, că aproximativ 200 de persoane sunt vizate de ancheta procurorilor DNA referitoare la corupţia de la regionalele CFR Călători.

Roşanu a precizat că cele 10 persoane ridicate de anchetatori, joi dimineaţă, de la Ministerul Transporturilor, pentru a fi duse la audieri, sunt angajate în cadrul companiei CFR Călători, şi nu în cadrul Ministerului.



Potrivit unor surse judiciare, atât controlorii, cât şi cei care făceau supracontrol în trenuri luau bani de la călătorii prinşi fără bilet, după care împărţeau sumele cu directori din Ministerul Transporturilor.
   
Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu, a declarat că aproximativ 70 de persoane vor fi audiate joi în acest dosar vizând fapte de corupţie, ea precizând că o parte dintre angajaţii suspectaţi de fapte de corupţie sunt directori în Ministerul Transporturilor.
   
Popescu a precizat că toate persoanele care vor fi ridicate de la regionalele CFR din ţară, dar şi din Ministerul Transporturilor vor fi duse la audieri la Parchetul Tribunalului Braşov
   
"Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infracţiuni legate de fapte de corupţie", a spus Alina Popescu.
   
Descinderi ale anchetatorilor au loc, joi dimineaţă, la Ministerul Transporturilor şi la regionalele CFR, fiind vizaţi peste 100 de angajaţi, între care directori, suspectaţi de fapte de corupţie.
   
Aceştia sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, luare şi dare de mită. Este vorba de cei care lucrau pe trenuri de navetişti. Anchetatorii au descoperit că banii de la blatişti ajungeau la directorii de regionale.

Potrivit unor surse judiciare, acţiunea procurorilor durează de peste un an de zile, cu interceptări şi oameni sub acoperire.

×
Subiecte în articol: dosar de coruptie DNA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close