Antena 3 CNN Actualitate Cele mai trăsnite legi propuse de parlamentarii români. "Ţara arde, aleşilor le pasă de orice altceva"

Cele mai trăsnite legi propuse de parlamentarii români. "Ţara arde, aleşilor le pasă de orice altceva"

Cele mai trăsnite legi propuse de parlamentarii români. "Ţara arde, aleşilor le pasă de orice altceva"
Sursa foto: Foto: Antena3
08 Ian 2013   •   23:15

Care este cel mai frecvent reproş pe care românii îl aduc parlamentarilor? Atenţie! Am spus "reproş", nu "acuzaţie", deci nu "corupţia" este răspunsul. Reproşul este... tăcerea. O bună parte dintre parlamentari glăsuiesc doar la depunerea jurământului, după care tac profund, tot mandatul. Aţi putea crede că este cel mai grav lucru posibil. Să ştiţi, însă, că există ceva mai rău decât politicianul mut. Iar acela este "politicianul care zburdă pe câmpii".


Să taiem toti copacii de pe marginea soselelor. Si mai ales plopii. PDL a avut aceasta idee si chiar ar fi putut deveni lege.

Ideea a aparţinut deputatului Tinel Gheorghe, convins că plopii au fost creaţi doar ca să producă accidente mortale. Aşa că nu au ce să caute pe maginea drumului, fiind mult mai utili ca lemn de foc. Dar, dacă deputatul Tinel a gândit distructiv, colegii săi de Parlament au demonstrat că au inimi de ecologişti.

Patru deputaţi au decis că teiul lui Eminescu, gorunul lui Horea şi stejarul din Borzeşti merită mult mai mult decât nişte simple menţiuni în literatură sau în manualele de istorie. Şi iată cum a răsărit propunerea legislativă...

"Scopul pentru care am propus acest proiect de lege este faptul că arborii excepţionali şi pădurile virgine din România reprezintă cartea de vizită a noastră", spune Pavel Horj, fost deputat PNL. 

Ca să stabilim cât de excepţional e pomul, trebuie să consultăm propunerea legislativă, care stabileşte normele de identificare.

Propunere legislativă privind conservarea arborilor excepţionali din România:
 
"Arborii excepţionali sunt exemplare de pădure ori supravieţuitorii solitari ai întinselor păduri de odinioară (...) Arborii care constituie elemente edificatoare ale peisajelor, dând viaţă, culoare şi parfum anotimpurilor, declanşând sentimente romantice ori patriotice."

Din categoria "Ţara arde, aleşilor le pasă de orice altceva" face parte şi Daniel Oajdea. Iritat de etichetele de la cămăşi, parlamentarul le-a pus gând rău şi a cerut, prin lege, altele moi şi pufoase.

Amenzi pentru cei care lasă fluturaşi cu reclame la saloanele erotice pe parbrizul maşinilor, limitarea numărului de animale de companie dintr-un apartament sau închiderea supermarketurilor în zilele de duminică sunt alte idei năstruşnice ale parlamentarilor români. Poate părea surprinzător, dar nu ai noştri sunt cei mai excentrici când vine vorba de legi.


×
Subiecte în articol: pdl
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close