Antena 3 CNN Actualitate Cererea lui Dan Voiculescu pentru strămutare, respinsă

Cererea lui Dan Voiculescu pentru strămutare, respinsă

Cererea lui Dan Voiculescu pentru strămutare, respinsă
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Sep 2014   •   10:40

Înalta Curte a respins cererea lui Dan Voiculescu privind strămutarea contestaţiei în anulare de la Curtea de Apel. Ieri, avocatul Gheorghiţă Mateuţ afirma că este absolut necesar ca dosarul să fie mutat, având în vedere părtinirea de care a dat dovadă completul de la Curtea de Apel, precum şi presiunea mediatică.

Completul care a judecat cererea de strămuare a contestaţiei în anulare nu a luat în considerare motivele invocate de Dan Voiculescu.

În cererea sa, acesta a atras atenţia că "la nivelul Curţii de Apel Bucureşti s-a creat o ambianţă nefavorabilă înfăptuirii justiţiei, având în vedere şi mediatizarea intensă a subiectului".

Chiar şi articolul publicat de Camelia Bogdan într-o revistă de specialitate despre dosarul Telepatia înainte ca motivarea în acest caz să fie făcută publică nu a fost considerară o problemă. Articolul nu a făcut altceva decât să pună presiune asupra magistraţilor care urmează să soluţioneze contestaţia în anulare.

Numirea directă a membrilor completului care au soluţionat apelul este cel de-al treilea motiv pentru care Dan Voiculescu a cerut strămutarea dosarului. Prin această numire a judecătorlor Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea s-a încălcat principiul repartizării aleatorii. 

Dan Voiculescu a tras atenţia şi asupra declaraţiilor procurorul şef al DNA Codruţa Kovesi care a pus presiune asupra judecătorilor de la Curtea de Apel şi a cerut accelerarea dosarului, fără să poată justifica juridic acest lucru.

Kovesi nu a răspuns întrebării publice a lui Dan Voiculescu privind felul în care a calculat termenul de prescripţie şi nici cererii oficiale.





×
Subiecte în articol: dosarul telepatia Dan Voiculescu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close