Antena 3 CNN Actualitate Certăreţul Mihai Neamţu şi "chinurile tinereţii" - a cochetat în liceu cu mişcarea neolegionară

Certăreţul Mihai Neamţu şi "chinurile tinereţii" - a cochetat în liceu cu mişcarea neolegionară

Certăreţul Mihai Neamţu şi "chinurile tinereţii" - a cochetat în liceu cu mişcarea neolegionară
de O.P.    |    31 Aug 2012   •   05:41

 Mihai Neamţu, liderul Noii Republici şi apropiat al preşedintelui Traian Băsescu, a cochetat în anii adolescenţei cu mişcarea neolegionară.
Site-ul Napoca News dezvăluie că la 17 ani, Neamţu publica un articol în care critica politicieni, colegi de ideologie, serviciile secrete şi întregul poporul român.

APELUL UNUI LICEAN  CĂTRE „OASTEA NAŢIONALISTĂ" - Aşa şi-a intitulat liceanul de 17 ani articolul din revista Puncte cardinale. Un apel în care a inserat citate din Biblie, înfierări la adresa lui Ion Iliescu şi săgeţi către securisticul SRI.

Nici tovarăşii din Mişcare nu au scăpat de criticile tânărului Neamţu, pentru naţionalismul prost înţeles şi pizma pe care şi-o nutreau reciproc. Printre critici, era loc însă şi de sugestii.

"Mîntuitorul nostru Iisus Hristos ne-a spus: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvîntaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc" (Matei 5, 44)

Adolescentul avea reţeta clară pentru a câştiga lupta politică: modelul legionarilor din perioada interbelică. Aceştia au fost singurii spre care şi-a îndreptat admiraţia fără margini în articol. În rest, după părerea lui, societatea era captivă într-o teorie a conspiraţiei.

"S.R.I.-ul este clar „cu ochii pe noi". Bănuim că Procuratura, Cotroceniul, Executivul şi Dealul Mitropoliei  sînt într-un consens deplin referitor la această problemă (doar este pusă în joc „securitatea" Patriei!)".

Şi în final, ultimul pe lista criticilor lui Neamţu - poporul român. Nedemn pentru lentoarea cu care accepta schimbările spre civilizaţie dar mai ales din cauza preferinţelor electorale din anii 90.

"Comuniştii sînt draci cu care românii noştri mai sînt dispuşi să se facă fraţi , pentru a trece puntea spre o alimentară cu kilul de mezeluri mai ieftin… „O, ţară tristă, plină de umor!"…"

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close