Antena 3 CNN Actualitate Cheltuieli nejustificate de peste 2,2 MILIOANE de EURO la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia

Cheltuieli nejustificate de peste 2,2 MILIOANE de EURO la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia

Cheltuieli nejustificate de peste 2,2 MILIOANE de EURO la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Feb 2013   •   11:23

Cheltuieli care nu pot fi justificate, de peste 2,2 milioane de euro, au găsit inspectorii Curţii de Conturi în urma unui control făcut la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, scrie Gândul. Plecări nejustificate în străinătate şi finanţarea a două cluburi sportive care nu se aflau în administrarea societăţii sunt câteva dintre ele.

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a finanţat două cluburi de fotbal cu 8,8 milioane de lei, deşi nu se aflau în administrarea companiei.

Totodată, societatea a plătit deplasări ale salariaţilor în Polonia şi Canada care nu au fost în interesul firmei.

Iar tratamentele preferenţiale nu se opresc aici.  Peste 19.000 de lei au fost cheltuiţi pentru decontarea cheluielilor de drum făcute de unii dintre angajaţi.

În plus, peste 70.000 de euro, bani destinaţi modernizării producţiei, au fost folosiţi în alte scopuri. Controlul a mai arătat că s-au majorat nejustificat cheltuielile de exploatare pentru lucrări la care s-a renunţat ulterior.

Zeci de angajaţi au încasat prime în valoare de 750 de euro.

Societatea National[ a Lignitului are datorii de 10 milioane de euro la buget şi se află pe lista companiilor monitorizate de Fondul Monetar Internaţional.



×
Subiecte în articol: Curtea de Conturi
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close