Antena 3 CNN Actualitate Chelului îi trebuie...luminiţe de Crăciun. Primăria Craiovei dă un milion de euro pe instalaţii de iluminat

Chelului îi trebuie...luminiţe de Crăciun. Primăria Craiovei dă un milion de euro pe instalaţii de iluminat

Chelului îi trebuie...luminiţe de Crăciun. Primăria Craiovei dă un milion de euro pe instalaţii de iluminat
Sursa foto: craiova craciun
04 Aug 2009   •   21:49

Primarul Craiovei şi-a făcut deja lista de...cumpărături de criză. Când 20% din funcţionărime e pe cale să ajugă pe drumuri, primăria din Craiova se pregăteste de Crăciun. Adică vrea să cumpere ornamente pentru sărbătorile de iarnă în valoare de peste un milion euro.

Există si argumente pentru asemenea cheltuială în plin an de criză financiară. Primarul Antonie Solomon spune că vrea să facă din Craiova un oraş mai frumos decât Roma sau Barcelona. Ca doar românul e înţelept şi îşi face iarna car şi vara sanie.

Printre ?minunăţiile? care vor fi cumpărate cu un milion de euro se numără ghirlande din brad, ?ţurţuri luminoşi?, oameni de zăpadă, un ?urs şezând? sau ?iepuraşi în iarbă?. Nu vor lipsi figurinele tridimensionale, oameni de zăpadă, reni pe schiuri sau chiar Moş Crăciun. Pentru că la un astfel de proiect nu se înhamă oricine, la licitaţia organizată de primărie s-a prezentat o singură firmp, care a şi câştigat, de altfel. Astfel, până pe 30 august, firma hunedoreană MK Illumination ar trebui să furnizeze întreg sistemul de iluminat, pentru care va primi bani frumoşi, peste 4,4 milioane de lei, fără TVA.

Şi pentru sărbătorile de Paşte de la anul se fac pregătiri de pe acum, firma urmând să furnizeze şi un iepuraş gigant, ?aşezat într-un câmp de iarbă şi flori?, figurine bidimensionale reprezentând un câmp cu lalele şi un buchet de lalele.

Cheltuieli perfect justificate, spun edilii craioveni de faptul că ?odată cu schimbarea aspectului stradal care se realizează în Craiova, prin crearea unui ambient deosebit de la paviment, jardiniere şi spaţii verzi, iluminat pietonal şi stradal cu o arhitectură modernă, fântâni arteziene iluminate multicolor, se impune crearea, în perioada sărbătorilor de iarnă şi a sărbătorilor pascale, a unui cadru specific deosebit în concordanţă cu celelalte obiective realizate?.

Cu astfel de lumini şi ornamente, poate vor uita craiovenii că rata şomajului a atins anul acesta 9,3%.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crăciun Craiova antonie solomon
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close