Antena 3 CNN Actualitate Chiliman: Primăria Sectorului 1 a fost obligată să crească impozitele deşi nu are datorii

Chiliman: Primăria Sectorului 1 a fost obligată să crească impozitele deşi nu are datorii

Chiliman: Primăria Sectorului 1 a fost obligată să crească impozitele deşi nu are datorii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Ian 2013   •   18:45

Primăria Sectorului 1 a fost obligată de Guvern şi CGMB să majoreze cu 16 la sută impozitele şi taxele locale deşi nu are arierate şi menţinerea valorilor din 2012 nu ar fi afectat veniturile la bugetul local, a declarat, marţi, primarul Andrei Chiliman.

"Din păcate, această hotărâre a CGMB obligă comunitatea din Sectorul 1 să plătească taxe şi impozite mai mari din cauza datoriilor pe care le au alte primării de sector din Capitală. Consider că orice mărire de impozite, mai ales în vremuri de criză, nu face decât să mărească numărul datornicilor la bugetul local. Întotdeauna am fost adeptul următorului principiu: mai bine un impozit mai mic, dar pe care să-l încasăm, decât impozite mai mari, dar care să rămână doar venituri pe hârtie", a spus Andrei Chiliman, citat într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Contribuabilii din Sectorul 1 care şi-au achitat integral, până la apariţia acestei hotărâri, impozitul în vechiul cuantum, trebuie să achite până la 30 septembrie 2013 şi diferenţa rezultată, beneficiind de reducerea de 10 la sută şi pentru această diferenţă.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a hotărât, în şedinţa de marţi, să majoreze cu 16 la sută taxele şi impozitele locale în Capitală.



×
Subiecte în articol: guvern CGMB
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close