Antena 3 CNN Actualitate Chiolhanurile MApN, sub lupa Curţii de Conturi

Chiolhanurile MApN, sub lupa Curţii de Conturi

Chiolhanurile MApN, sub lupa Curţii de Conturi
03 Mar 2007   •   19:17

Curtea de Conturi va verifica nota de plată pentru activităţile de protocol ale Ministerului Apărării. Aceasta după ce ziarul Cotidianul a arătat ca în ultimii doi ani Ministerul Apărării a achiziţionat pentru aprovizionarea celor trei restaurante proprii din ţară şi pentru activităţile de protocol, cantităţi uriaşe de bătură şi de mâncare. Nota de plată a fost de aproximativ două milioane de euro. În 2005, Ministerul Apărării a cumpărat pentru cele trei mari restaurante care deservesc instituţia dar şi pentru activiţăţile de protocol, aproximativ 210 tone de carne şi produse din carne, pentru care a plătit 28 de miliarde de lei vechi. Ca să alunece mai bine mâncarea, i-au ajutat cele peste 32.000 de sticle de vin şi peste 120 de tone de bere.

Şi anul 2006 s-a dovedit extrem de încărcat pentru Ministerul Apărării, cu peste 300 de acţiuni de protocol. Pentru asta au fost cumpărate 240 de tone de carne, şi 29.000 de sticle cu vin. În schimb Ministerul a ales băuturi mai fine, 1300 de sticle de şampanie şi peste 5600 de sticle cu alte băuturi. La rândul lor acestea au fost asortate cu peste 8 tone de sortimente de peşte.

Curtea de conturi se va autosesiza şi va cerceta dacă a fost respectată Legea bugetului din anii 2005 şi 2006. Potrivit unui articol din această lege, instituţiile care au în administrare restaurante, hoteluri sau alte asemenea unităţi trebuie să-şi asigure cheltuielile din surse proprii. Şeful Direcţiei Juridice din Ministerul Apărării, susţine că aceste cheltuieli au fost legale, întrucât instituţiile din cadrul ministerului către care au mers aceste produse nu se încadrează în prevederile Legii bugetului.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close