Antena 3 CNN Actualitate Chireac: E fără precedent în UE ca un președinte să fie suspendat de două ori. Pentru străinătate a sesizat CCR

Chireac: E fără precedent în UE ca un președinte să fie suspendat de două ori. Pentru străinătate a sesizat CCR

Chireac: E fără precedent în UE ca un președinte să fie suspendat de două ori. Pentru străinătate a sesizat  CCR
Sursa foto: Foto: Antena 3
07 Iul 2012   •   00:28

Este fără precedent în Uniunea Europeană ca un președinte să fie suspendat de două ori. Am avut președinți anchetați, dar președinte în funcție sancționat în acest mod, cu suspendarea și retrimiterea în fața poporului nu am avut, a declarat în cadrul ediției speciale a emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv din seara suspendării președintelui, senior editor DCnews Bogdan Chireac.

Invitați să comenteze evenimentele de pe scena politică românească din ultimele 24 de ore, Bogdan Chireac (senior editor DCnews), Mugur Ciuvică (preşedintele Grupului de Investigaţii Politice) și Victor Ciutacu (realizator TV și redactor șef Jurnalul Național), răspund celor mai interesante întrebări referitoare la viitorul politic al președintelui proaspăt suspendat.

Astfel, întrebat cum vede viitorul politic al lui Traian Băsescu, Victor Ciutacu a remarcat că președintele are încă aderență și ”un popor care vrea să i se adreseze”.

”Toate textele propagandei portocalii au prins și la oameni pe care eu îi suspectam oameni cu raționalitate”, a mai adăugat Ciutacu.

Cu privire la  cerererea trimisă de președintele Băsescu magistraților CCR, referitoare la soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, Bogdan Chireac este de părere că aceasta are simplul rol de a sesiza ”străinătatea” și ar putea reprezenta o garanție pentru Băsescu în cazul în care va fi chemat în fața justiției.

„Pentru străinătate a sesizat  CCR. (...)  Acesta ar putea fi și o garanție ca, dacă s-ar întâmpla să fie chemat într-un alt dosar, vechi sau nou, s-ar invoca faptul că și chemarea sa în fața jurisților ar fi neconstituțională” a declarat Bogdan Chireac.

VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII ”SUBIECTIV” DE LA ANTENA 3

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close