Antena 3 CNN Actualitate Chiriaşii celor 66 de case retrocedate de Băsescu într-o singură zi, daţi afară din imobile

Chiriaşii celor 66 de case retrocedate de Băsescu într-o singură zi, daţi afară din imobile

Chiriaşii celor 66 de case retrocedate de Băsescu într-o singură zi, daţi afară din imobile
12 Iul 2014   •   16:44

Proprietarul celor 66 de case retrocedate de Traian Băsescu în 2003, pe vremea când era primar al Capitalei, le cere chiriaşilor să plece acum din imobile, prin intermediul avocatului său. Casele au fost retrocedate unei persoane despre care oamenii spun că este un impostor.

Nicholas Jordan a pretins că este fiul unui fost senator din perioada interbelică care ar fi deţinut cele 66 de imobile donate ulterior statului român. Acesta a devenit beneficiarul uriaşei averi din centrul Bucureştiului în 2003. Locatarii caselor susţin că Traian Băsescu ar fi semnat actele fără a i se face dovada că Jordan era cu adevărat fiul fostului politician din perioada interbelică, Iordache Minciulescu.

În anul 2003, primăria Capitalei, condusă la acea vreme de Traian Băsescu, a retrocedat nu mai puţin de 66 de case către cetăţeanul american Nicholas Jordan. Printre ele şi o clădire de pe strada Şerban Vodă. După opt luni, imobilul a revenit în patrimoniul statului, decizie contestată de avocaţii lui Jordan.

În casa de pe strada Şerban Vodă locuiesc două femei, mamă şi fiică. Acum, ele riscă să fie evacuate, deşi spun că stau legal în imobil.

Locatarii au făcut mai multe cereri la Administraţia Fondului Imobiliar pentru clarificarea situaţiei lor.

Avocatul care îi reprezintă pe locatari în procesul cu Jordan susţine că procesul este destul de neclar. Cât despre Nicholas Jordan, avocatul locatarilor spune că ar fi de negăsit.

De cealaltă parte, avocata lui Nicholas Jordan a fost sunată de reporterii Antena 3, dar nu a vrut să comenteze acest subiect. Ne-a explicat că este vorba despre un contract între ea şi clientul ei ce presupune confidenţialitate.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close