Antena 3 CNN Actualitate Cifre halucinante! Câte milioane de euro are Elena Udrea în conturi? Cum și-a securizat aceasta averea

Cifre halucinante! Câte milioane de euro are Elena Udrea în conturi? Cum și-a securizat aceasta averea

Pentru Elena Udrea este doar o chestiune de timp până când va ajunge la închisoare, ea fiind învinuită în trei dosare penale. De când a devenit mamă, fosta blondă de la Cotroceni și-a schimbat valorile, astfel că acum s-a decis să-și securizeze averea. Este corect cum a procedat?

Cifre halucinante! Câte milioane de euro are Elena Udrea în conturi? Cum și-a securizat aceasta averea
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    30 Iul 2020   •   22:23

Elena Udrea este unul dintre cei mai controversați politicieni din România. Ea a deținut funcțiile de consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale în mandatul lui Traian Băsescu, deputat și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. A fost căsătorită cu milionarul Dorin Cocoș, de care a divorțat în 2014.

În urma funcțiilor publice, Elena Udrea a strâns o avere impresionantă, totalizând nu mai puțin de 15 milioane de euro. Conform unei declarații de avere de acum doi ani, Udrea deținea două vile în București și un apartament în zona Unirii, conturi de peste 2 milioane de euro, 27 de terenuri (dintre care 4 în Călărași și două în București), două mașini de lux și bijuterii în valoare de 100.000 euro.

Elena Udrea și-a securizat averea. A procedat corect? Ce i se pregătește fostei blonde de la Cotroceni

Finanțele fostei politiciene au avut grav de suferit în ultimii ani, de când a căpătat calitatea de învinuit în mai multe dosare penale. Instanțele au decis să-i pună sub sechestru bunuri în valore de 4,6 milioane, atât cât ar fi prejuduciul în dosarul Hidroelectrica, bani pe care ea i-ar fi luat șpagă de la Bogdan Buzăianu.

Conștientă că este o chestiune de timp până când va ajunge după gratii, averea sa fiind din nou în pericol, Udrea a decis să-și securizeze finanțele.

Ea a decis să doneze o parte dintre bunuri mamei sale și o altă parte să i le doneze fiicei ei, acestea din urmă fiind administrate de iubitul Elenei, Adrian Alexandrov, până când micuța va atinge vârsta majoratului.

Udrea, cercetată în trei dosare penale

  • Dosarul Microsoft, în care a fost acuzată de trafic de influență. Dosarul a fost clasat de procurori pentru că fapta nu a putut fi dovedită

  • Dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea a fost acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Ea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă și a fost contestată de avocații blondinei
  • Dosarul Hidroelectrica, în care este acuzată de trafic de influență și spălare de bani. Potrivit surselor din cadrul anchetei, există probe suficiente pentru condamnarea la închisoare a acesteia.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea avere dosare penale
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close