Antena 3 CNN Actualitate Cinci localităţi din România, "sufocate" de poluare. Praful de cărbune a afectat şi traficul pe DN 67

Cinci localităţi din România, "sufocate" de poluare. Praful de cărbune a afectat şi traficul pe DN 67

Cinci localităţi din România, "sufocate" de poluare. Praful de cărbune a afectat şi traficul pe DN 67
Sursa foto: Foto: nocookie.net
13 Mai 2013   •   18:15

Cinci localităţi din Mehedinţi sunt grav afectate de un nor de praf de cărbune. Poluarea nu a putut fi oprită din cauza lucrărilor care au loc la depozitul de zgură şi care nu permit menţinerea umidităţii la depozitul de pe platforma Romag Termo.

"Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare - Sucursala Romag Termo informează că din cauza lucrărilor de supraînălţare a digului care se desfăşoară la depozitul de zgură şi cenuşă al Sucursalei Romag Termo, a intensificării vântului şi a imposibilităţii din punct de vedere tehnologic de a menţine o peliculă umedă, cu caracter permanent pe toată suprafaţa depozitului de zgură şi cenuşă, care este de ordinul a zeci de hectare, au fost înregistrate spulberări de cenuşă de la depozitul de pe Valea Trestelnic", se menţionează în comunicatul de presă transmis de reprezentanţii Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare.

Lucrările la depozitul de zgură şi cenuşă sunt în curs de derulare şi au ca scop eliminarea acestui impact de mediu.

În urma anchetei derulate luni pe platforma Romag Termo, reprezentanţii Gărzii de Mediu Mehedinţi au întocmit un proces-verbal de contravenţie prin care unitatea a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 50 000 de lei, informează Mediafax.

Cinci localităţi din apropierea municipiului Drobeta Turnu Severin, dar şi circulaţia rutieră pe DN 67 sunt afectate, luni, de o poluare cu praf de cărbune provenit de la Termocentrala de la Halânga şi ridicat în atmosferă în urma vântului puternic.

Şeful Gărzii de Mediu Mehedinţi, Cătălin Tutilescu, a declarat că poluarea s-a produs de la Termocentrala de la Halânga. Praful a fost ridicat în atmosferă de vântul puternic, în urma arderii cărbunelui depozitat pe o platformă care trebuia udată pentru a stopa fenomenul.

Localităţile afectate de poluare sunt Halânga, Răscoleşti, Dudaşul Cerneţiului, Cerneţi şi Piatra Albă.

×
Subiecte în articol: poluare mehedinti
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close