Antena 3 Actualitate Cinci medalii pentru România, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Cinci medalii pentru România, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

05 Aug 2013   •   20:38
Cinci medalii pentru România, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică
Sursa foto: Foto: Agerpres

Elevii români au câştigat cinci medalii - două de aur, două de argint şi una de bronz - la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, acesta fiind cel mai bun rezultat al României în istoria participării la competiţie, informează Ministerul Educaţiei, citat de Mediafax.
   
Medaliile de aur au fost obţinute de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs, potrivit sursei citate.
   
Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a, Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Miriţescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
   
Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, ajunsă la ediţia a şaptea, s-a desfăşurat în oraşul Volos din Grecia, în perioada 27 iulie - 5 august.
   
La competiţie au participat peste 100 de concurenţi din 20 de ţări.
   
Ediţia de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de România, la Suceava.
   

×
Subiecte în articol: medalie de aur

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close