Antena 3 CNN Actualitate Cine este Laura Oprean şi cum a ajuns de la PROCUROR SUPREM FĂRĂ EXAMEN la şef al DNA

Cine este Laura Oprean şi cum a ajuns de la PROCUROR SUPREM FĂRĂ EXAMEN la şef al DNA

Cine este Laura Oprean şi cum a ajuns de la PROCUROR SUPREM FĂRĂ EXAMEN la şef al DNA
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Oct 2012   •   21:18

Răzvan Dumitrescu a dezvăluit în ediţia de marţi a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv" de la Antena 3 cine este Laura Oprean, procurorul care, începând de astăzi, a preluat funcţia lui Daniel Morar de la DNA.

Despre Laura Oprean, pe care publicaţia Luju.ro a trecut-o pe lista procurorilor DNA care au obţinut gradul de procuror de Parchet General fără examen, s-a scris că ar fi  "executantul ordinelor PDL" după ce a demis doi procurori din Târgu Mureş care instrumentaseră şi trimiseseră în judecată oamenii primarului PDL Dorin Florea.

Un fost lucrător în DNA, pe nume Dumitru Gheorghiu, declara pentru o publicaţie din România că "Doi procurori de la DNA Mureş au fost daţi afară după ce Laura Oprean, adjuncta lui Morar, a venit la Târgu Mureş să facă un control în baza unui memoriu făcut de cei doi procurori şi până la urmă au trebuit să plece procurorii. Ei instrumentaseră şi au trimis în judecată oamenii lui Florea (primarul PDL din Tg.Mureş - n.a.). Le-a spus că au 48 de ore să plece".


Laura Oprean a fost delegată, marţi, în funcţia de procuror-şef al DNA pentru şase luni prin ordin al lui Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general, potrivit unui comunicat al PÎCCJ.

Delegarea Laurei Oprean la şefia DNA vine după ce Daniel Morar a preluat marţi interimatul în funcţia de procuror general al României, având în vedere că mandatul Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Ministerului Public s-a încheiat.


Vezi înregistrarea integrală a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close