Antena 3 CNN Actualitate Cine este "Naşul" Elenei Băsescu? Răzvan Mustea, neexperimentatul din politică, dar cu "spatele asigurat"

Cine este "Naşul" Elenei Băsescu? Răzvan Mustea, neexperimentatul din politică, dar cu "spatele asigurat"

Cine este "Naşul" Elenei Băsescu? Răzvan Mustea, neexperimentatul din politică, dar cu "spatele asigurat"
de O.P.    |    31 Aug 2012   •   06:10

 Răzvan Mustea, naşul de cununie al Elenei Băsescu, a apărut peste noapte în prim-planul politicii româneşti, după ce viitoarea sa fină l-a propulsat în fruntea organizaţiei de Tineret a PDL. Pe cei doi îi leagă însă o prietenie mai veche, întreţinută şi de relaţiile şi cumetriile din marea familie democrat-liberală.

Intrat în PDL în 2007, Răzvan Mustea a devenit rapid vicepreşedinte al organizaţiei Vrancea, aflată la acea vreme în responsabilitatea lui Adriean Videanu. Influenţa lui Videanu şi averea părinţilor au compensat lipsa de experinţă politică.

Tatăl, Ionel Mustea, este unul dintre cei mai bogaţi afacerişti din Vrancea, patronul Vesti-Ro, firmă care produce confecţii pentru export. Şi, deloc de neglijat, unul dintre cei mai generoşi sponsori ai PDL.

"Trebuie să vă spun că provin dintr-o familie care a muncit zeci de ani. Tatăl meu este un om de afaceri prosper, mama mea este medic. Majoritatea lucrurilor din declaraţia mea de avere sunt dobândite înainte de intrarea mea în mandat", declara Mustea.

Mai precis, două case, două terenuri în Voluntari şi Bucureşti, un Porsche Cayenne, cumpărat în 2007, o colecţie de bijuterii şi ceasuri în valoare de 60.000 de euro. Potrivit declaraţiei de avere, Răzvan Mustea deţine aproximativ 40.000 de euro şi circa 11.000 de lei în conturi bancare. Un detaliu a uitat să menţioneze Mustea junior în declaraţia sa de avere: apartamentul din Miami, Florida, pe care-l deţine împreună cu mama sa. În zona respectivă o astfel de locuinţă costă cel puţin jumătate de milion de dolari.

Averea lui Răzvan Mustea a devenit subiect de presă în februarie anul acesta, când a fost numit ministrul Comunicaţiilor în Guvernul Ungureanu. Cu un an înainte, numele lui Mustea  nu le spunea prea multe nici măcar colegilor săi de partid.

A intrat în liga mare a PDL în iunie 2011 când a fost ales preşedinte al Organizaţiei de Tineret a partidului. În această funcţie a fost uns de Elena Băsescu în urma unei discuţii de taină la Poiana Braşov cu Monica Iacob Ridzi, fosta şefă a tineretului pedelist.


×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close