Antena 3 CNN Actualitate Cine sunt cei doi piloți implicați în accidentul aviatic din Suceava

Cine sunt cei doi piloți implicați în accidentul aviatic din Suceava

Cine sunt cei doi piloți implicați în accidentul aviatic din Suceava
04 Aug 2018   •   21:01

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, sâmbătă, pe timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava, incident în urma căruia unul dintre piloţi a decedat, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit IGSU, după ciocnire, ambele aparate de zbor s-au prăbuşit în afara pistei, piloţii rămânând blocaţi în interior.

Pilotul care s-a stins în accidentul aviatic este căpitanului Corneliu Marinescu. Avea 61 de ani şi 15.000 de ore de zbor. A fost membru în lotul naţional de acrobaţie, pilot instructor, pilot de încercare, inspector de zbor, pilot comandant pe un Fokker 100 şi acrobat la HAWKS of România.

Celălalt pilot este băimăreanul Sorin Bochis, în vârstă de 51 de ani, de asemenea cu 15.000 de ore de zbor. Cei doi erau prieteni de ani de zile, iar de câteva luni zburau împreună.

Starea lui Sorin Boschis este critică. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iaşi efectuează investigaţii medicale complexe şi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea sa de sănătate.

Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, a declarat pentru Agerpres că se fac mai multe investigaţii medicale pentru a afla exact care este starea de sănătate a pilotului.

"Pacientul este în stare extrem de critică. A fost resuscitat volemic, resuscitat respirator, cu multiple leziuni la nivelul capului, membrelor, toracelui şi abdomenului. În momentul de faţă, se află în curs de evaluare şi stabilizare. În funcţie de rezultatul analizei complexe, se va decide dacă se va efectua intervenţia chirurgicală. Prognosticul este extrem de rezervat din cauza severităţii lezionale şi complicaţiilor posibile", a precizat Tudor Ciuhodaru.

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, sâmbătă, pe timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava. Unul dintre piloţi a murit, iar cel de-al doilea a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close