Antena 3 CNN Actualitate Cipru: Români, bănuiţi că au furat cadavrul fostului preşedinte cu o zi înaintea comemorării

Cipru: Români, bănuiţi că au furat cadavrul fostului preşedinte cu o zi înaintea comemorării

Cipru: Români, bănuiţi că au furat cadavrul fostului preşedinte cu o zi înaintea comemorării
Sursa foto: cipru
12 Dec 2009   •   19:48

Şoc în Cipru. Mai mulţi români sunt bănuiţi că ar fi furat din mormânt corpul neînsufleţit al fostului preşedinte, Tassos Papadopoulos. S-a întâmplat cu o zi înaintea comemorării liderului cipriot.

Presa cipriotă a aruncat bomba, la o zi după dispariţia cadavrului: autorităţile din insulă bănuiesc că autorii profanării ar fi nişte români. Poliţia crede că ar putea fi vorba despre aceeaşi bandă care, luna trecută, a furat, dintr-un cimitir, cadavrul unui miliardar german. Indivizii au cerut atunci o recompensă de 6 milioane de euro pentru a da înapoi corpul. Însă poliþia le-a dejucat planurile. Doi dintre răufăcători, un român şi un ungur, au fost arestaţi, iar sicriul înapoiat familiei.

Autorităţile cipriote analizează acum îndeaproape acest caz, pentru că nu au alte piste care să ducă la cei care au furat cadavrul lui Tassos Papadopoulos. Sicriul său a fost găsit gol, vineri dimineaţă, cu o zi înaintea comemorării unui an de la deces. Un paznic al cimitirului a dat alarma şi, în scurt timp, zona a fost împânzită de poliţişti.

Dar nu s-a găsit niciun indiciu care să ducă la făptaşi. Poliţiştii bănuiesc, totuşi, că a fost vorba despre cel puţin trei sau 4 indivizi, care au urnit, cu mânile goale, lespedea de granit de 250 de kilograme, care acoperea groapa. Totul s-a petrecut pe timpul nopţii, iar ploaia torenţială i-a ajutat pe răufăcători să treacă neobservaţi. Trei bărbaţi au fost deja reţinuţi pentru interogatorii, dar nu sunt consideraţi, oficial, suspecţi.



Observator

×
Subiecte în articol: Cipru presedinte romani
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close