Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în Camera Deputaților. Protest al parlamentarilor USR și PNL

Scandal uriaș în Camera Deputaților. Protest al parlamentarilor USR și PNL

Scandal uriaș în Camera Deputaților. Protest al parlamentarilor USR și PNL
06 Dec 2017   •   15:35

UPDATE: Parlamentarii USR au protestat în Parlament, miercuri după-amiază, în plenul Camerei Deputaților. Aceștia au ieșit în fața sălii purtând coli de hârtie pe care scria ”Hoții”, iar unul dintre ei le-a transmis un mesaj cu ajutorul unei portavoci. 

Nemulțumirea lor a fost legată de faptul că dezbaterea nu a fost oprită, așa cum au cerut inițial.

Parlamentarii PNL au spus că nu vor părăsi plenul, dar au cerut încă o dată demisia lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

Știrea inițială

Deputaţii PNL şi cei ai USR au încercat miercuri să împiedice dezbaterea proiectelor de lege care se aflau pe primele poziţii ale ordinii de zi a plenului, cel care modifică legea privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate şi cel privind modificarea Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor. 

Mai mult de 50 de minute, liderii şi viceliderii grupurilor USR şi PNL au solicitat să se supună la vot mutarea unor proiecte de lege care se aflau pe poziţiile de la mijlocul ordinii de zi pe locurile 2 şi 3, pe care se află proiectul ce modifică legea privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate şi proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor. Toate aceste propuneri ale Opoziţiei au fost respinse prin vot de plenul Camerei Deputaţilor. 

"Vă mărturisesc că ziua de astăzi este realmente una tristă. Am omagiat şi ne-am gândit la un om extraordinar, la Majestatea Sa Regele Mihai şi, în acelaşi timp, în baza articolului 91 alineatul 3, am încercat să vă propunem pentru a dezbate astăzi, pe ordinea de zi, câteva proiecte cu adevărat de interes public. Vi s-au făcut aici propuneri de a pune pe ordinea de zi proiecte care ţin de fonduri europene, de muncă, de infrastructură, proiecte care ţin de preţuri la energie şi rezervele de combustibil pentru iarnă. Nimic nu v-a interesat şi aveţi două mari priorităţi: punctele 2 şi 3. Unul se referă la ANI şi al doilea se referă la răspunderea magistraţilor. Ca atare, pe procedură, domnule preşedinte de şedinţă, vă rog cu preţuire pentru mulţi dintre dvs - acceptaţi ca astăzi punctele 2 şi 3 să fie puse la finalul ordinii de zi", a declarat, în plen, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan. 

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a propus, la rândul său, ironic, ca toate punctele de pe ordinea de zi să fie puse pe punctul 2. "Vedeţi, domnule preşedinte de şedinţă, dacă nu respectaţi Opoziţia? Niciun avion nu poate zbura într-o singură aripă. Reprezentaţi Puterea, o aripă a acestui for democratic. Fără noi nu puteţi funcţiona sau funcţionaţi defectuos şi vă prăbuşiţi. Pentru că eu sunt un om de echilibru şi, deşi nu am luat-o muză pe doamna Turcan, m-am inspirat. Vreau să vă propun ca toate proiectele, cele 250, să fie mutate în acelaşi timp la numărul 2", a arătat Bichineţ. 

Liderul grupului deputaţilor PSD Ioan Munteanu a cerut suspendarea dezbaterilor pe acest subiect. La vot s-a decis ca acestea să ia sfârşit, iar programul să se prelungească până când cele două proiecte de lege, de la punctul 2 şi 3, vor fi dezbătute. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: opozitie parlament Camera Deputatilor
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close