Antena 3 Actualitate Circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei din Capitală. Iată ce presupune noul proiect turistic

Circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei din Capitală. Iată ce presupune noul proiect turistic

12 Feb 2013   •   19:24
Circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei din Capitală. Iată ce presupune noul proiect turistic
Sursa foto: Foto: epochtimes-romania.com

Capitala va avea un circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei, care va include porturi turistice, debarcadere, piscine, dar şi săli pentru activităţi culturale şi agrement, potrivit unui proiect al cărui contract de finanţare a fost semnat de primarul Sorin Oprescu şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Proiectul, realizat prin Programul Operaţional Regional - Axa prioritară 5, costă 88.355.487,98 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 23.519.736,61 lei, primăria Capitalei urmând să asigure restul bugetului necesar, informează Mediafax.

"Am evitat şi am să evit să semnez un contract şi să-l trimit în plic la un coleg primar sau preşedinte a unui consiliu judeţean. Prin acest demers (semnarea contractului în prezenţa partenerilor - n.r.), vreau să se înţeleagă că, şi după semnare, ministerul rămâne un partener activ", a declarat, marţi, vicepremierul Liviu Dragnea, la sediul Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice, unde a fost semnat contractul de finanţare a proiectului "Amenajarea circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei şi zona adiacentă lor".

La rândul său, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că "acest proiect reprezintă un segment din cei 60 de kilometri din salba de lacuri a Capitalei, de la Străuleşti la Pantelimon, respectiv un segment de mijloc care presupune mai puţini bani pentru amenajare".

"Plecăm din Herăstrău, prin ecluză, în Parcul Bordei, respectiv Lacul Bordei, apoi în Lacul Floreasca şi ajungem în Lacul Tei. Construim în primul rând o cale de acces pentru ambarcaţiunile uşoare. (...) Mi-am făcut toate socotelile şi, în condiţiile unui buget de restrişte, vom finaliza acest proiect", a mai spus edilul şef al Capitalei.

Proiectul va fi implementat pe o durată de 28 de luni, suprafaţa totală amenajată pentru turism fiind de 11,1 hectare.

În cadrul acestui proiect, vor fi amenajate şase porturi turistice, 12 debarcadere pentru ambarcaţiunile mici de agrement şi ambarcaţiunile turistice, două amfiteatre cu câte 240 de locuri fiecare şi o sală polifuncţională cu o capacitate de 360 de locuri şi o suprafaţă de 260 metri pătraţi, dar şi trei piscine destinate agrementului şi trei pavilioane pentru activităţi culturale şi agrement. Totodată vor fi realizaţi aproximativ patru kilometri de piste pentru biciclişti de-a lungul malurilor, dar şi cinci posturi de salvamar.

"Pistele de biciclişti nu vor avea surprizele celor construite în oraş, respectiv maşini parcate de trotuare şi alte obstacole,deoarece vor fi construite pe malul lacurilor", a subliniat Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, prin realizarea acestui proiect vor fi create 112 locuri de muncă.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close