Antena 3 CNN Actualitate Clădirea reabilitată a Spitalului Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" a fost inaugurată

Clădirea reabilitată a Spitalului Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" a fost inaugurată

Clădirea reabilitată a Spitalului Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" a fost inaugurată
Sursa foto: foto: Intact Images
29 Oct 2013   •   15:18

Corpul principal al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" a fost inaugurat după şase ani de consolidare şi modernizare, investiţie care s-a ridicat la 23 de milioane de euro, informează AGERPRES.

 Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat după vizitarea saloanelor şi secţiilor spitalului că toate sunt dotate la cele mai înalte exigenţe iar din punctul de vedere medical în Spitalul "Bagdasar-Arseni" se "poate realiza excelenţă".

"Investiţia s-a ridicat la 23 de milioane de euro, din care 19 milioane de euro i-a asigurat Ministerul Sănătăţii, 4 milioane au fost asiguraţi de Banca Mondială, pe partea de consolidare. De asemenea, s-au mai investit încă 16,4 milioane de euro pentru aparatură de înaltă performanţă, pentru dispozitive şi echipamente medicale, pentru mobilier, bani care au fost alocaţi de Ministerul Sănătăţii. Cea mai mare parte din bani pentru echipamente şi mobilier au fost alocaţi anul acesta ca să se poată finaliza achiziţiile", a spus Eugen Nicolăescu într-o conferinţă de presă susţinută la Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni".

Ministrul Sănătăţii a fost de părere că Spitalul "Bagdasar-Arseni" merită să intre în proiectul de lege privind spitalele-pilot.

La rândul său, managerul spitalului, dr. Anca Buliman, a explicat că lucrările de consolidare a spitalului au demarat în 2007, au fost finalizate în octombrie 2012 şi începând din 2011 a început dotarea cu echipamente, dispozitive medicale şi mobilier de spital.

"Vorbim de un spital modern, european, la standardele pe care orice pacient le merită şi care de astăzi este deschis tuturor celor care au nevoie de el. Toate echipamentele sunt de calitate, pentru că noi ne-am propus să achiziţionăm lucruri care să nu fie bune doar la inaugurare şi asta înseamnă preţuri pe măsură, dar şi calitatea pe măsură", a arătat Anca Buliman.

Managerul a mai menţionat că modernizarea unei rezerve a costat până în 10.000 de euro.

La inaugurarea spitalului au participat preşdintele Camerei Deputaţlor, Valeriu Zgonea, ministrul Tineretului ş Sportului, Nicolae Bănicioiu, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, preşdintele Comisiei pentru sănătate ş familie din Camera Deputaţlor, Rodica Nassar, dar şi numeroşi medici.

În Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" 60% din cazurile tratate sunt din ţară iar 40% sunt din Bucureşti. Unitatea medicală dispune de 400 de paturi şi poate primi 23.000 de pacienţi.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close