Antena 3 Actualitate Clotilde Armand, despre decizia Biroului Electoral Sector 1: E un abuz complet

Clotilde Armand, despre decizia Biroului Electoral Sector 1: E un abuz complet

08 Iun 2016   •   00:06
Clotilde Armand, despre decizia Biroului Electoral Sector 1: E un abuz complet

Candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, apreciază că decizia Biroul de circumscripţie al Sectorului 1 de a respinge cererea de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secţii reprezintă un "abuz complet", transmite Agerpres.

"Trebuie să recunosc că sunt extrem de supărată. Oricare ar fi rezultatul, mi se pare că este normal, într-o ţară ca România, în Bucureşti, în Sectorul 1 să facem acest efort minim de renumărare a unor voturi. Nu e o cerere abuzivă, e o cerere care a fost justificată. Oricine care are în faţa ochilor cifrele înţelege că are rost şi este chiar necesar să facem această verificare. E un abuz complet. Eu înţeleg acum de ce au tergiversat, dar decizia finală a fost greşită. Vă ţinem la curent cu paşii pe care îi vom urmări acum", a spus ea, într-un mesaj video postat pe facebook.

Armand a apreciat că o renumărare a voturilor în unele secţii ar fi fost şi în interesul candidatului social-democrat, Dan Tudorache, pentru ca să nu existe dubii asupra victoriei sale în alegeri.

"Dacă el într-adevăr va fi primar, e bine să nu fie un proces pătat de dubii. Domnul Tudorache, acum câteva minute, la TVR1, a anunţat că nu se va opune, dar colegii lui de partid s-au opus. Eu consider că acest lucru devine o problemă care trebuie escaladată. Până acum eu am avut încredere că totul se va rezolva în mod civilizat. Acum încep să am dubii despre acest lucru. Va trebui să mă susţineţi pentru a obliga PSD-ul să fie mai corect, mai transparent şi să nu folosească aceste metode care sunt anti-democratice", a adăugat reprezentanta USB.

Ea a susţinut că situaţia trebuie clarificată, deoarece cifrele sunt "extrem de ciudate". A specificat de asemenea că întâmpinarea USB a fost respinsă "de un Birou Electoral de Sector compus din PSD-UNPR-ALDE-PNL-PMP".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close