Antena 3 CNN Actualitate Solidaritate incredibilă din partea românilor! Peste 30 de litri de sânge s-au recoltat la Brăila

Solidaritate incredibilă din partea românilor! Peste 30 de litri de sânge s-au recoltat la Brăila

Solidaritate incredibilă din partea românilor! Peste 30 de litri de sânge s-au recoltat la Brăila
de S.T.    |    02 Noi 2015   •   16:00

Peste 100 de persoane din Brăila au donat sânge pentru răniții din Clubul Colectiv, iar conducerea Centrului de Transfuzii Brăila a decis să prelungească programul de recoltare de sânge, care în zilele normale era între orele 8.00 și 11.00, potrivit informațiilor furnizate de directorul Centrului, Magdalena Iugulescu.

"Am luat hotărârea ca în aceste zile ușile Centrului de Transfuzii să se închidă numai după ce toți brăilenii prezenți reușesc să doneze. În mod normal, oamenii pot dona sânge între orele 8.00 și 11.00. Au venit și colegi din concediu, pentru a ne da o mână de ajutor. Sperăm ca miercuri sau joi să trimitem la București cantitatea de sânge recoltată la Brăila", a declarat Magdalena Iugulescu, potrivit agerpres.ro.

Media donărilor într-o zi normală de lucru la Centrul de Transfuzii Brăila este de 25 - 30 de persoane.

Cei mai mulți dintre donatori sunt elevi, care s-au mobilizat în urma unei campanii cu titlul "Brăila nu doarme! Stop ignoranței!", inițiate pe o rețea de socializare de două eleve ale Colegiului Național "Gheorghe Munteanu Murgoci", unitate de învățământ absolvită de arhitectul brăilean Andrei Petru Bucă, de 29 de ani, decedat în incendiul din clubul bucureștean "Colectiv".

Sute de candele ard de duminică seară în Piața Independenței din Brăila în jurul fotografiei brăileanului Andrei Petru Bucă. Prieteni, cunoscuți și necunoscuți au venit în Piața Independenței cu lumânări și flori și s-au rugat pentru cei care sunt internați în spitalele bucureștene și au păstrat un moment de reculegere în memoria celor 30 de oameni care și-au pierdut viața.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close