Antena 3 CNN Actualitate Cluj. Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a înfiinţat o cultură de cannabis în subsolul casei

Cluj. Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a înfiinţat o cultură de cannabis în subsolul casei

Cluj. Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a înfiinţat o cultură de cannabis în subsolul casei
Sursa foto: Foto: evolutionquebec.com
28 Iul 2012   •   11:47

Un bărbat de 33 de ani din Cluj-Napoca a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat că a înfiinţat în subsolul unei case din municipiu o cultură clandestină de cannabis, conform Agerpres.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca - Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au descoperit în subsolul unei case din Cluj-Napoca o cultură ''indoor'' de cannabis.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis sâmbătă, din investigaţiile poliţiştilor de la Serviciul Antidrog - BCCO Cluj-Napoca a rezultat că, în perioada 2011 - 2012, M. E., de 33 de ani, a înfiinţat pe raza municipiului Cluj-Napoca o cultură clandestină de cannabis.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, s-a stabilit faptul că, în subsolul unei case de vacanţă situate pe raza municipiului Cluj-Napoca, a fost amenajată o instalaţie artizanală de încălzire şi iluminat, în vederea cultivării ''indoor'' de plante de cannabis, care ulterior erau comercializate în această localitate.

Vineri, oamenii legii au descoperit în demisolul locuinţei respective cultura de plante de cannabis. Au fost descoperite 42 de plante de cannabis, în diferite stadii de creştere şi vegetaţie, care asigurau obţinerea constantă şi continuă a drogurilor, indiferent de perioada anului.

Instalaţia artizanală, compusă din lămpi de iluminat special destinate acestui scop, transformatoare de curent, ventilatoare, termometre şi termostate, asigura condiţii de temperatură, luminozitate şi umiditate propice pentru cultivarea plantelor de cannabis. De asemenea, suspectul amenajase în seră o instalaţie de sonorizare utilizată pentru a stimula creşterea plantelor prin terapie cu muzică, informează IGPR.

Cantitatea de plante ridicate este de aproximativ 1,5 kg. Drogurile în parte erau destinate persoanelor din anturajul suspectului, cealaltă parte fiind comercializată în Cluj-Napoca. Acesta organiza periodic petreceri la care se consumau droguri.

Până în prezent au fost identificaţi şi şapte consumatori care participau la aceste petreceri şi cărora le livra drogurile sau împreună cu care le consuma.

×
Subiecte în articol: cannabis cultura subsol casa Cluj-Napoca DIICOT
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close