Antena 3 Actualitate CNADNR acuzată de lipsă de profesionalism

CNADNR acuzată de lipsă de profesionalism

06 Ian 2016   •   18:00
CNADNR acuzată de lipsă de profesionalism

Deputatul Cseke Attila critică atitudinea 'lipsită de profesionalism, energie şi vehemenţă' a Companiei Naţionale de Autostrăzi în gestionarea celor peste 300 de milioane de lei alocaţi pentru tronsonul dintre Borş şi Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvania.

Potrivit parlamentarului UDMR, ăn contractul pentru construirea tronsonului Borş-Suplacu de Barcău, semnat în mai 2015 cu un grup de firme spaniole, s-a prevăzut un termen de execuţie finală de 24 de luni, primele patru luni fiind de reproiectare, de refacere a studiului de fezabilitate, dar au trecut cele patru luni, ba chiar mai mult, şi nu s-a făcut nimic.

'Din câte ştiu, reproiectarea nu este nici acum finalizată, nici după opt luni. Sunt discuţii între firme, cu compania... În contractul acesta ar trebui să se prevadă nişte termene foarte clare: nu ai respectat termenul, ţi-am reziliat contractul, cu amenzi şi garanţii care să te usture, indiferent despre ce firme este vorba. Altfel ne învârtim în jurul cozii', a spus Cseke.

El consideră că situaţia se datorează atitudinii de delăsare din partea reprezentanţilor CNADNR.'Este o lipsă de profesionalism. Şi o atitudine lipsită de energie. Nu înţeleg atitudinea de delăsare a Companiei Naţionale de Autostrăzi legat de acest proiect, probabil şi de altele. Sunt bani din bugetul de stat. Baţi în masă. Nu eşti capabil să faci, fii iubit, du-te înapoi în Spania, de unde ai venit. Facem cu altcineva. Mai serios. Sunt şi exemple bune. La Timişoara Lugoj s-a inaugurat cu şase luni înainte de termen. Atitudinea Companiei trebuie să fie vehementă, energică', a subliniat deputatul UDMR.

Cseke Attila a mai afirmat că în mai 2015 a semnalat în Parlament că în Master Planul de Transport al României erau prevăzute alte termene decât cele din contractul de execuţie pentru acest tronson, iar cel puţin în varianta de pe site-ul ministerului încă nu a fost modificată această inadvertenţă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close