Antena 3 CNN Actualitate CNAS a înființat o Comisie pentru Dialog Permanent cu Pacienții: "Este nevoie de un dialog onest, transparent şi constructiv"

CNAS a înființat o Comisie pentru Dialog Permanent cu Pacienții: "Este nevoie de un dialog onest, transparent şi constructiv"

Preşedintele CNAS, Andrei Baciu, a anunțat că a fost înființată Comisia pentru Dialog Permanent cu Pacienții, care implică o colaborare strânsă între CNAS şi asociaţiile de pacienţi din România.

CNAS a înființat o Comisie pentru Dialog Permanent cu Pacienții: "Este nevoie de un dialog onest, transparent şi constructiv"
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   21:16

Comisia pentru Dialog Permanent a fost înființată în vederea conturării unei imagini clare a nevoilor și intereselor pacienților din România.

"Orice decizie pe care CNAS o ia şi orice acţiune pe care o întreprinde trebuie să fie în interesul pacienţilor.

Pentru a avea o imagine cât mai clară despre nevoile şi interesele pacienţilor din România, este nevoie de un dialog onest, transparent şi constructiv.

De astăzi, acest lucru se va realiza permanent, în mod oficial, prin constituirea acestui parteneriat instituţional la care sunt invitate să fie parte toate organizaţiile şi asociaţiile constituite în mod legal, care reprezintă interesele pacienţilor din România.

Citește și: Suma pe care o va primi din partea statului familia Alexandrei, tânăra mamă care a murit la Maternitatea din Botoșani

Ne vom asigura că toate deciziile luate de comun acord în urma acestui dialog deschis vor fi puse în aplicare", a declarat preşedintele CNAS, Andrei Baciu, citat într-un comunicat transmis de instituţie.

Potrivit sursei citate, joi, 24 august, a avut loc prima întâlnire în care s-au pus bazele parteneriatului, la care au participat peste 50 de asociaţii ale pacienţilor, notează Agerpres.

 

 

×
Subiecte în articol: CNAS pacienti
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close