Antena 3 Actualitate CNCAV, precizări despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

CNCAV, precizări despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

de Claudia Popovici    |    06 Ian 2022   •   20:26
CNCAV, precizări despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani
Sursa foto: Getty Images

CNCAV a făcut în această seară precizări legate de vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Astfel, la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).

Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Conform CNCAV, vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie.

Platforma de programare a fost actualizată de către STS și se vor putea face programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

„Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în România după recepționarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni”, au precizat reprezentanții CNCAV pe pagina de socializare RO Vaccinare.

Potrivit acestora, riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani:

„Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8,7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0.2 - 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile”, mai spune CNCAV.

Mai multe detalii despre reacţiile adverse găsiţi AICI 

De asemenea, mai multe informații despre recomandarea EMA privind vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani găsiţi AICI

×
Subiecte în articol: vaccinarea copiilor CNCAV
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close