Antena 3 CNN Actualitate CNMR vrea să-l declare persona non grata pe președintele Parlamentului Maghiar

CNMR vrea să-l declare persona non grata pe președintele Parlamentului Maghiar

CNMR vrea să-l declare persona non grata pe președintele Parlamentului Maghiar
04 Ian 2018   •   17:54

Membrii Coaliției Naționale pentru Modernizarea României vor ataca în instanță funcționarea ca partid politic a PCM din Transilvania prin încălcarea repetată a Constituției României reliefate în comunicate precedente ale CNMR. Atitudinea anti românească, nerespectarea culturii, limbii , istoriei și identității poporului român determină CNMR să ia atitudine urmând a ataca în instanță funcționarea Partidului Civic Maghiar ca partid politic.

Ultima acțiune provocatoare la adresa statului român o reprezintă redepunerea pentru a treia oară a statutului autonomiei așa- zisului Ținut Secuiesc în Parlamentul României de către deputatul UDMR- Kulcsár-Terza József-György ales pe listele Partidului Civic Maghiar.

Lipsa de reacție a oamenilor politici și instituțiilor statului față de gravele provocări la adresa securității naționale ale PCM reprezintă o atitudine pasivă și de neînțeles pentru CNMR.

Săptămâna trecută CNMR a dezvăluit că președintele de onoare al PCM din România este Kover Laszlo (https://www.cnmr.ro/post/cnmr-atac-la-constitutie-si-element-de-razboi-hibrid-depunerea-statutului-de-autonomie-a-tinutului-secuiesc-la-camera-deputatilor-de-catre-udmr ) fost șef al serviciilor secrete maghiare și actual președinte al Parlamentului Ungariei-drept un agent de influență al statului maghiar și intereselor sale și nu al cetățenilor români. Exemplificăm doar câteva dintre declarațiile președintelui de onoare al PCM, fost șef al serviciilor secrete maghiare:

  1. "In primul rand sa clarificam, nu sunt aici pentru a discuta si a face parte la reinhumarea poetului. Sunt ferm convins ca dupa alegerile administrative din Romania apele se vor linisti si vom ajunge iar la relatiile pe care le am avut cu fostul guvern si lucrurile vor reveni la normalitate. Nu e niciun temei legal sa nu fiu azi la voi in tara. Ca cetatean din UE imi e permis sa fac vizita in orice tara imi doresc din cadrul UE si sunt in calitatea mea de persoana fizica in tara dumneavoastra", a declarat presedintele Parlamentului ungar.
  2.  Laszlo Kover a criticat conducerea Uniunii Europene sustinand ca are o atitudine "un pic distorsionata", deoarece e mai preocupata de "igiena mentala a puilor hibrizi de gaina si porcilor ingrasati" decat de protectia drepturilor minoritatilor la "autodeterminare" educationala si culturala’’ (ziare.com)
  3. ’’Ziua de 1 Decembrie este o zi de doliu pentru maghiarii din România...lângă tricolor trebuie arborat și un steag negru în semn de doliu..." a declarat deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György (dcnews.ro)
  4. ‘’Cred că steagul secuiesc are loc și trebuie arborat în Secuime. Dacă poporul secui are simboluri, atunci acele simboluri trebuie folosite și respectate. Cred că nu supără pe nimeni, dacă istoria ne-a făcut aici în aceste meleaguri, să trăim români și maghiari, atunci și steagul românesc poate să aibă acolo un tovarăș, steagul secuiesc”, a declarat deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György (sursa diacaf.com )

Prin urmare, solicităm MAE declararea domnului  Kover Laszlo  drept ’’PERSONA NON  GRATA’’ și aplicarea interdicției de intrare în România ținând cont de dovezile aduse în implicarea acestuia în politica internă  a statului român și repetatele declarații ofensatoare aduse pe teritoriul României, poporului român și identității naționale ale acestuia.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close