Antena 3 CNN Actualitate COD GALBEN de vânt puternic în Sibiu, Caraş-Severin şi Timiş. Vezi PROGNOZA METEO

COD GALBEN de vânt puternic în Sibiu, Caraş-Severin şi Timiş. Vezi PROGNOZA METEO

COD GALBEN de vânt puternic în Sibiu, Caraş-Severin şi Timiş. Vezi PROGNOZA METEO
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
14 Ian 2013   •   22:08

Judeţele Sibiu, Caraş-Severin şi Timiş se află, luni seară, sub cod galben de vânt puternic, potivit unor avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, sudul judeţului Sibiu, cu zona montană (inclusiv municipiului Sibiu), este sub cod galben până la ora 24.00.
   
Potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări care, mai ales pe Valea Oltului, vor atinge şi depăşi 70 de kilometri pe oră.
   
De asemenea, pentru Caraş-Severin (sudul judeţului şi zona de munte), precum şi pentru sudul şi vestul judeţului Timiş, a fost emisă o avertizare valabilă până marţi la 1.50.
   
În aceste zone, vor fi intensificări ale vântului care vor atinge 65-75 de kilometri pe oră, iar la munte vor depăşi 100 de kilometri pe oră, spulberând zăpada.
   
Prognoza meteo pentru următoarele zile

LUNI NOAPTE (14/15 ianuarie)

Temperaturile minime vor creşte faţă de noaptea precedentă şi se vor situa de la -10 grade în estul Transilvaniei până la 5...6 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua slab în vest şi nord-vest. Local în sudul şi estul ţării şi izolat în restul teritoriului se va semnala ceaţă, asociată trecător cu burniţă sau fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona de munte şi în regiunile vestice, cu viteze ce vor depăşi la rafală 60 km/h în Banat şi 80 km/h pe crestele montane.

MARŢI (15 ianuarie)

Temperatura aerului va continua să crească, astfel că regimul termic va fi mai ridicat decât în mod normal la această dată, cu valori maxime cuprinse între 1 şi 11 grade şi minime situate, în general, între -4 şi 6 grade. Cerul va prezenta înnorări în majoritatea regiunilor şi temporar va ploua în vestul şi sud-vestul ţãrii. Îndeosebi în sud şi est local va fi ceaţă, izolat persistentă, asociată trecător cu burniţe sau ploi slabe. În zona montană vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, în Banat şi Dobrogea, iar ziua şi în Crişana.Presiunea atmosferica va fi în scãdere.

MIERCURI (16 ianuarie)

Vremea va fi mai caldă decât în mod nomal pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în vestul şi sudul ţãrii şi local în restul teritoriului. În zona montană vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, uşor mai ridicate în sud-est, iar cele minime se vor încadra, în general, între -3 şi 5 grade. Dimineaţa, pe arii restrânse, va mai fi ceaţã în estul şi sud-estul teritoriului.Presiunea atmosferica va continua să scadă.


×
Subiecte în articol: COD GALBEN de vânt puternic meteo
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close