Antena 3 CNN Actualitate COD PORTOCALIU în bazinul Jiului, de marţi până miercuri noapte

COD PORTOCALIU în bazinul Jiului, de marţi până miercuri noapte

COD PORTOCALIU în bazinul Jiului, de marţi până miercuri noapte
Sursa foto: Foto: inhga.ro
25 Feb 2013   •   18:53

O avertizare de cod portocaliu pentru bazinul Jiului - râurile Motru şi Coşuştea şi pârâul Orlea -, valabilă de marţi dimineaţă până miercuri noapte, a fost emisă luni de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), se arată pe site-ul instituţiei, informează Mediafax.
   
Codul portocaliu se instituie, pe cursurile amintite, în sectoarele hidrografice Broşteni (judeţul Mehedinţi), Corcova (judeţul Mehedinţi) şi respectiv Celei (judeţul Gorj), de marţi, de la ora 6.00, până miercuri, la ora 22.00.
   
Totodată, se instituie cod galben pe râul Jiu, pe sectorul aval de confluenţă cu râul Motru (judeţul Dolj), şi se menţine o avertizare de cod galben pentru râurile din bazinele Motrului şi afluenţilor de dreapta ai Jiului, bazine hidrografice aferente judeţelor Mehedinţi şi Gorj.
   
Codul portocaliu presupune un risc de viituri generatoare de revărsări importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vieţii colectivităţilor şi siguranţei bunurilor şi persoanelor.
   
Avertizarea de cod galben presupune un risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei neconducând la pagube semnificative, dar care necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii.
   

×
Subiecte în articol: cod portocaliu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close