Antena 3 Actualitate COD PORTOCALIU în bazinul Jiului, de marţi până miercuri noapte

COD PORTOCALIU în bazinul Jiului, de marţi până miercuri noapte

25 Feb 2013   •   18:53
COD PORTOCALIU în bazinul Jiului, de marţi până miercuri noapte
Sursa foto: Foto: inhga.ro

O avertizare de cod portocaliu pentru bazinul Jiului - râurile Motru şi Coşuştea şi pârâul Orlea -, valabilă de marţi dimineaţă până miercuri noapte, a fost emisă luni de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), se arată pe site-ul instituţiei, informează Mediafax.
   
Codul portocaliu se instituie, pe cursurile amintite, în sectoarele hidrografice Broşteni (judeţul Mehedinţi), Corcova (judeţul Mehedinţi) şi respectiv Celei (judeţul Gorj), de marţi, de la ora 6.00, până miercuri, la ora 22.00.
   
Totodată, se instituie cod galben pe râul Jiu, pe sectorul aval de confluenţă cu râul Motru (judeţul Dolj), şi se menţine o avertizare de cod galben pentru râurile din bazinele Motrului şi afluenţilor de dreapta ai Jiului, bazine hidrografice aferente judeţelor Mehedinţi şi Gorj.
   
Codul portocaliu presupune un risc de viituri generatoare de revărsări importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vieţii colectivităţilor şi siguranţei bunurilor şi persoanelor.
   
Avertizarea de cod galben presupune un risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei neconducând la pagube semnificative, dar care necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close