Antena 3 CNN Actualitate Codul galben de viscol, prelungit până sâmbătă la ora 14.00, pentru Bucureşti şi alte 27 de judeţe. Aproape 20.000 de oameni, fără energie electrică. STAREA ACTUALIZATĂ A DRUMURILOR

Codul galben de viscol, prelungit până sâmbătă la ora 14.00, pentru Bucureşti şi alte 27 de judeţe. Aproape 20.000 de oameni, fără energie electrică. STAREA ACTUALIZATĂ A DRUMURILOR

Codul galben de viscol, prelungit până sâmbătă la ora 14.00, pentru Bucureşti şi alte 27 de judeţe. Aproape 20.000 de oameni, fără energie electrică. STAREA ACTUALIZATĂ A DRUMURILOR
de O.P.    |    M.Z.    |    25 Ian 2013   •   15:04

Peste 30 de localităţi la nivel naţional, însumând mai mult de 17.650 consumatori, au rămăs fără alimentare cu energie electrică în urma evenimentelor meteorologice din ultimele ore, cea mai gravă situaţie fiind în judeţul Buzău, cu 20 de localităţi afectate.Conform datelor Ministerului Energiei prezentate, vineri, la Comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria, la ora 07.00, unsprezece reţele de transport al energiei electrice erau afectate, iar alte şase au fost parţial afectate, având ca rezultat întreruperea curentului electric la circa 17.650 de consumatori.


Update 15.00 - Meteorologii au prelungit codul galben de ninsoare şi viscol pentru Bucureşti şi 27 de judeţe din nordul, estul şi sudul ţării, avertizarea fiind valabilă până sâmbătă, la ora 14.00.

Potrivit meteorologilor, vineri, în intervalul orar 14:00 - 20:00, în 13 judeţe din nordul şi centrul Moldovei, dar şi în zona Carpaţilor Orientali, va continua să ningă, iar vântul va mai avea intensificări îndeosebi în jumătatea sudică a Moldovei, viscolind şi spulberând zăpada.

Totodată, în perioada 25 ianuarie, ora 20:00 - 26 ianuarie, ora 4:00, în 11 judeţe din sudul Moldovei şi din cea mai mare parte a Munteniei, inclusiv municipiul Bucureşti, vântul va prezenta intensificări susţinute, depăşind la rafală 65-70 km/h. De asemenea, în jumătatea nordică a Moldovei, ninsorile vor slăbi treptat în intensitate, iar viteza vântului la rafală mai poate atinge 35-40 km/h.

Nu în ultimul rând, ANM menţionează că sâmbătă, între orele 4:00 şi 14:00, în 16 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv în Bucureşti, precum şi în sudul Moldovei, va ninge, iar vântul va depăşi la rafală 40-50 km/h în Oltenia şi Dobrogea, şi 55-70 km/h în Muntenia şi sudul Moldovei, viscolind ninsoarea.

UPDATE: 09:30 În jurul orei 9.30, ministrul Internelor, Radu Stroe, prezent la şedinţă, a precizat că numărul localităţilor fără curent electric în judeţul Buzău a crescut de la 13 la 20. Pentru remedierea defecţiunilor, nouă echipe se aflau pe teren în Buzău, două la Brăila şi trei la Galaţi, a arătat reprezentantul Ministerului Energiei, care a adăugat că întreaga conducere a companiei Electrica Muntenia Nord a fost "consemnată" la serviciu pentru organizarea echipelor suplimentare.

UPDATE: 09:00 Administraţia Naţională de Meteorologie va menţine codul portocaliu de viscol până la ora 20.00, iar ulterior va anunţa codul galben de vânt puternic în Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Argeş, Mehedinţi, Dolj, Olt, precum şi în alte zone din Dobrogea şi Muntenia.

Tot până vineri seara, la ora 20.00, va fi menţinut şi codul galben de viscol anunţat anterior în judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Covasna, Brăila, Tulcea şi, parţial, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Braşov şi Dâmboviţa. "Cele două mesaje rămân în vigoare până la ora 20.00 după care, până la ora 4.00 dimineaţa, va fi cod galben pentru vânt puternic, deşi cantitatea de zăpadă va fi destul de mică în comparaţie cu ce este astăzi", a anunţat directorul ANM, Ion Sandu.

Dragnea a făcut declaraţii dure la comandamentul de iarnă: CNADNR este "veriga slabă"



Iniţial, codul galben de vânt puternic va fi anunţat pentru Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, iar ulterior, în jurul orei 4.00, sâmbătă, va fi lansat un al doilea mesaj de cod galben, pentru Mehedinţi, Dolj, Olt, precum şi în alte zone din Dobrogea şi Muntenia, până la Vrancea şi Galaţi.


Opt drumuri naţionale, din judeţele Vrancea şi Buzău au fost închise în urmă cu puţin timp din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului. Mai multe utilaje de deszăpezire au fost trimise să deblocheze circulaţia, dar din cauza vîntului puternic, acţionează cu greutate. 

Astfel, vineri după-amiază, va continua să ningă în nordul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali, iar vântul va mai avea intensificări îndeosebi în jumătatea sudică a Moldovei, viscolind şi spulberând zăpada.



Potrivit ANM, intensificări temporare ale vântului vor mai fi şi în Muntenia şi Dobrogea, iar în Transilvania va continua să ningă. Meteorologii mai spun că, începând din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică, temporar vor fi ninsori şi intensificări ale vântului în sudul şi sud-estul ţării.






×
Subiecte în articol: cod portocaliu ninsori cod portocaliu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close