Antena 3 CNN Actualitate Coletele din China, abandonate de teama virusului gripal. Sunt sau nu periculoase aceste pachete?

Coletele din China, abandonate de teama virusului gripal. Sunt sau nu periculoase aceste pachete?

Sunt sau nu periculoase coletele care provin din China? La asta se gândesc mulţi români care amână să îşi ridice pachetele cu produse pe care le-au comandat de acolo. 

Coletele din China, abandonate de teama virusului gripal. Sunt sau nu periculoase aceste pachete?
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    30 Ian 2020   •   14:31

Oamenii se tem că virusul gripal s-ar putea transmite şi prin poştă, dar medicii dau asigurări că nu există un astfel de risc. 

Şi cei de la Poşta Română spun că au luat măsuri astfel încât şi angajaţii, dar şi clienţii, să fie protejaţi. 

În prezent, zeci de pachete sosite din China aşteaptă la poştă să fie ridicate de către destinatarii lor. 

Oamenii se tem că ar putea fi contaminate, chiar dacă unele dintre ele au fost comandate cu mai multe luni în urmă, când virusul încă nu există. 

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie exclude posibilitatea ca virusul să poată fi transmis prin intermediul coletelor care provin din China. 

"Nu şi-a pus nimeni problema nici la nivel internaţional. Acest virus nu este rezistent în mediu. El se inactivează, adică moare. În maxim 24 de ore!", a dat asigurări prof. dr. Alexandru Rafila.

Totuşi, pentru ca oamenii să se simtă în siguranţă, cei de la Poşta Română au luat câteva măsuri în plus de igienă. Angajaţii care primesc colete internaţionale vor purta mănuşi.

Potrivit oficialilor, coletele care au trecut de vamă sunt păstrate timp de 10 zile la poştă. Cele care au trecut punctul vamal din interiorul ţării rămân la păstrare 30 de zile.
 

×
Subiecte în articol: colete China coronavirus virus gripal
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close